Accountmanager Patrick Leijen en directievoorzitter Ralph van Soomeren van Rabobank Alkmaar en Marc van Vliet, penningmeester van Tour de Waard.
Accountmanager Patrick Leijen en directievoorzitter Ralph van Soomeren van Rabobank Alkmaar en Marc van Vliet, penningmeester van Tour de Waard. ((Foto: Vincent de Vries/ archief))

Rabobank verbindt zich opnieuw aan G-race Tour de Waard

  Sport

HEERHUGOWAARD/ ALKMAAR – Na de succesvolle editie van vorig jaar verbindt Rabobank Alkmaar en omstreken haar naam wederom aan de G-race van de Tour de Waard. "In het kader van aangepast sporten werkt Rabobank landelijk samen met NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport, dus onze ondersteuning voor juist dit deel van de Tour voelt logisch", aldus directievoorzitter Ralph van Soomeren.

Rabobank geldt al jaren als een trouwe bondgenoot van Tour de Waard. "Vorig jaar hebben we ons weer voor drie jaar aan dit evenement verbonden", aldus Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar en omstreken. "De Tour de Waard is al vijftig jaar één van de belangrijkste evenementen in Heerhugowaard, waarmee we ons nauw verbonden voelen. In deze tijd vol veranderingen willen we door onze meerjarige overeenkomst ook enige stabiliteit bieden voor de organisatie. Rabobank herkent zich in ieder geval zeker in de kernwaarden van Tour de Waard: vitaliteit, sportiviteit en verbinding voor mensen van alle leeftijden."

G-race
Rabobank verbindt bovendien net als vorig jaar haar naam aan de G-race, het onderdeel van Tour de Waard waaraan zo'n vijfentwintig à dertig cliënten van Esdégé-Reigersdaal meedoen. Als grootste lokale sponsor is Rabobank nauw verbonden met een groot aantal verenigingen, stichtingen en clubs in de regio. Voor aangepast sporten werkt de Rabobank Foundation – het maatschappelijke fonds van de Rabobank – landelijk samen met partners als NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport. Rabobank ondersteunt hiermee bijvoorbeeld de Special Olympics Nederland.

Namens het bestuur van Tour de Waard onderstreept penningmeester Marc van Vliet hoe belangrijk het is dat een grote sponsor verbonden blijft aan het evenement. "We zijn erg blij dat we ook de komende jaren Rabobank aan onze zijde hebben."

Meer berichten