Ervaar alle aspecten van de roeisport

Sport
Roeien is een prachtige sport. Probeer het zelf uit!
Roeien is een prachtige sport. Probeer het zelf uit! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – Roeivereniging Ossa organiseert zondag 1 september van 14.00 tot 16.00 uur aan de Westdijk 12. "We openen graag onze deuren voor iedereen die interesse heeft in roeien", vertelt Nancy van 't Hof, bestuurslid Ledenbinding. "Uiteraard is er ook gelegenheid zelf in de boot te stappen om deze veelzijdige watersport uit te proberen".

"Roeien is zo veelzijdig", vertelt Nancy verder, "omdat je al je spieren gebruikt. Daarnaast biedt Ossa verschillende mogelijkheden binnen de vereniging, voor elk sporttype. Naast de diverse cluburen zijn er toertochten voor de recreant, aanvullende trainingen voor de conditieroeier en wedstrijden voor de roeier met ambities." 

Leven lang fit
Tijdens de open dag kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de botenloods, de gezellige kantine, kleedkamers plus het krachthonk. Nancy: "Deze ruimte is een mooie aanvulling op de roeisport. Zo kun je bij Ossa ook indoor- en krachttraining volgen, gegeven door opgeleide en gespecialiseerde trainers. Enthousiaste leden staan klaar om vragen te beantwoorden en ervaringen te delen onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers".

Roeien is voor iedereen
Roeien is voor iedereen, jong en oud. Ga je graag in een eenpersoonsboot, de skiff, of liever met een ploeg het water op? Ben je meer prestatief of recreatief ingesteld? Er is voor ieder wat wils. Het enige wat je nodig hebt, is een zwemdiploma. De smaak te pakken na een proefvaart? Dan kun je leren roeien in twintig lessen. De instructie wordt op zaterdag- of zondagochtend gegeven en eventueel in overleg een doordeweekse dag. Je leert alles van de onderdelen van de boot, het roeien zelf tot de stuurmanskunst met bijbehorende commando's. Niet in de gelegenheid om naar de open dag te komen? Kijk dan op www.rvossa.nl om je op te geven voor een gratis proefles.