Alle atleten en trainers van Hera gingen dinsdagavond 3 september gezamenlijk op de foto.
Alle atleten en trainers van Hera gingen dinsdagavond 3 september gezamenlijk op de foto. ((Foto: Aangeleverd))

Twaalf Hera-teams naar finale

  Sport

HEERHUGOWAARD - De sportieve prestaties van de Hera-atleten in de verschillende competities worden elk jaar beter, met als resultaat voor dit seizoen dat er twaalf teams in een competitiefinale staan. En dat is, voor zover bekend, in de geschiedenis van Hera nog nooit eerder voorgekomen.

Zaterdag 7 september reist het junioren-C jongensteam af naar Zwolle om tegen elf andere teams te strijden om de titel 'beste team van Nederland'. In de competitie eindigde dit team al als derde, dus ze maken kans op een podiumplaats. Zondag 8 september strijden de Heren- en Dames seniorenteams in Hilversum in een landelijke promotiefinale om een plaats in de eerste divisie. Zaterdag 14 september hebben de pupillenteams een thuiswedstrijd tijdens de Broekhuis Finale pupillencompetitie. Zondag 15 september gaan de meisjes- en jongens junioren-B naar AV PEC Zwolle om daar te strijden voor de medailles. De jongens hopen op een medaille nu er niemand meer geblesseerd is; mét geblesseerden werd eerder al een vijfde plek behaald, met een minimaal verschil met de nummers drie en vier. Als laatste mogen de Masters aan de bak, zowel de dames als de heren staan zondag 21 september in de finale in Dordrecht.

In totaal doen er meer dan 85 atleten mee aan de finales. Sommige atleten doen mee aan meerdere finales, omdat het seniorenteam bestaat uit junioren, senioren en masters.

Meer berichten
 

Fotoseries