Stefanie van der Gragt op de plek waar het voor haar allemaal begon: voetbalvereniging Reiger Boys.
Stefanie van der Gragt op de plek waar het voor haar allemaal begon: voetbalvereniging Reiger Boys. (Foto: Vincent de Vries)

Reiger Boys organiseert eerste Stefanie van der Gragt-Toernooi

  Sport

HEERHUGOWAARD - De in Heerhugowaard geboren en getogen topvoetbalster Stefanie van der Gragt werd afgelopen zomer uitgebreid in het zonnetje gezet door zowel de gemeente Heerhugowaard als haar vroegere club Reiger Boys. Vanwege haar verdiensten voor Heerhugowaard kreeg zij van de gemeente een onderscheiding en werd zij door Reiger Boys benoemd tot erelid.

De Oranje-verdedigster van FC Barcelona werd in 2017 met Nederland Europees kampioen en deze zomer werd een zilveren plak behaald op het wereldkampioenschap. Als blijk voor haar verdiensten werd er tijdens de huldiging gevraagd of Reiger Boys ook een meidentoernooi mocht gaan organiseren die haar naam droeg. Inmiddels zijn de eerste plannen gesmeed en kwam de club met een datum naar buiten: zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 wordt op sportcomplex De Wending aan de Lotte Beesedijk het allereerste Stefanie van der Gragt-Toernooi georganiseerd. De inschrijving voor dit evenement is inmiddels begonnen, zo valt op www.reigerboys.nl te lezen.

Het Stefanie van der Gragt-Toernooi is het eerste grote meidentoernooi op het complex in Heerhugowaard. Het moet een tweedaags evenement worden waarmee het meidenvoetbal in de omgeving nog meer op de kaart wordt gezet. In beginsel wordt gespeeld in vier leeftijdscategorieën: meiden onder elf jaar (acht teams), meiden onder dertien jaar (zestien teams), meiden onder vijftien jaar (vierentwintig teams) en meiden onder zeventien jaar (zestien teams). Zaterdag 27 juni worden de poulewedstrijden gespeeld, waarna het zondag 28 juni tijd is voor de finalerondes. Als afsluiting van deze eerste editie worden zondagmiddag de finales gespeeld.

Aanmelden? Dat kan via het formulier op www.reigerboys.nl of per mail via toernooien@reigerboys.nl.

Meer berichten