Hugo Boys speelt verloren wedstrijd uit bij Hauwert

De Waardse jeugd zette zijn beste beentje voor.
De Waardse jeugd zette zijn beste beentje voor. (Foto: Michael Krinke)

HAUWERT - Hugo Boys heeft de uitwedstrijd bij Hauwert met 4-2 verloren. De Noordenders schoten nochtans goed uit de startblokken met een pass van Bo Groen op Bob de Wit, die twee man passeerde maar op de keeper stuitte. De corner van Jeffrey de Cocq van Delwijnen in de vierde minuut werd vervolgens door De Wit uitstekend binnen getikt: 0-1.

In de zestiende minuut komt Hauwert over de linkerkant door. Thomas Ursem haalt de aanvaller buiten de zestien meter neer en krijgt geel. De matig fluitende scheidsrechter legt de bal echter wel op de stip omdat de aanvaller binnen de zestien viel. De penalty wordt gepakt door keeper Nick Beers, maar de scheidsrechter meent dat Beers te vroeg bewoog. In tweede instantie schiet de aanvaller van Hauwert de bal wél goed in de touwen: 1-1. In de twintigste minuut houdt Beers een nieuwe kans van Hauwert met zijn been tegen. Twee minuten later haalt Ursem voor de tweede keer een aanvaller neer en mag met zijn tweede gele kaart de kleedkamers opzoeken. De verdediger van Hugo Boys blijft naar de mening van de scheidsrechter echter te lang langs de lijn van het veld hangen, wat hem ook nog eens direct rood oplevert. De sfeer op het veld wordt wat grimmiger. Hugo Boys moet verder met tien man en Hauwert krijgt nog een vrije trap. Keeper Nick Beers houdt stand en zorgt ervoor dat Hugo Boys met 1-1 kan rusten.

In de vijftigste minuut komt Hauwert over links door, omspeelt twee man en de aanvaller schiet met een zwabberbal langs Nick Beers: 2-1. In de 58e minuut komt de bal voor door Hauwert en wordt niet goed weggewerkt. Een makkelijke prooi voor de voorhoede van Hauwert: 3-1. Door dat Hugo Boys met een man minder speelt proberen ze met Bart Snoek en Bob de Wit via een lange bal van achteruit nog iets te forceren. In de 71e minuut maakt Hauwert echter de 4-1, waarmee de wedstrijd helemaal gespeeld is. De invallers Nick Melten en Luuk Tiel maken samen in een aanval nog de 4-2, maar meer dan een schrale troost is die treffer niet.