Melissa Venema, trompettiste van wereldniveau, speelt binnenkort in de Waardse Ontmoetingskerk.
Melissa Venema, trompettiste van wereldniveau, speelt binnenkort in de Waardse Ontmoetingskerk. ((Foto: Frank Doorhof))

Voorjaarsconcert met trompettiste Melissa Venema

  Uit

HEERHUGOWAARD - De bekende solotrompettiste Melissa Venema en de gepassioneerde organist Dub de Vries treden zaterdagavond 6 april vanaf 20.00 uur op in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg 168 in Heerhugowaard.

Melissa is de jongste in een gezin van zes kinderen. Ze startte op haar zesde met het spelen van blokfluit, waarna ze op haar achtste begon met trompet spelen. Toen ze tien was, werd ze toegelaten tot de jongtalentenklas van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze onder meer les kreeg van Frits Damrow. Door een optreden tijdens het Prinsengrachtconcert 2007, heeft ze sinds 2008 een aantal keren in binnen- en buitenland opgetreden met André Rieus Johann Strauß Orchestra, waardoor ze heel bekend is geworden. Melissa heeft tournees gemaakt door Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Canada, trad op met de Britse soulzangeres Joss Stone tijdens het North See Jazz Festival en soleerde met het Taipei Chinese Orchestra in Taipei, Taiwan en (binnenkort) in Mexico.

Dub de Vries heeft inmiddels zijn vijftigjarig jubileum als organist gevierd waarmee gezegd kan worden dat Dub een alom bekend organist is. Niet alleen daarom is hij bekend, ook voor het werk dat hij doet voor het in standhouden van kerkorgelmuziek en om jonge talenten hun weg te helpen vinden, zijn zaken die Dub na aan het hart liggen. Jaren geleden 'ontdekte' hij Melissa, die daarna glorieuze momenten beleefde in haar carrière op de trompet. Dub is nog steeds een van de vaste begeleiders van Melissa.

In de Ontmoetingskerk worden ze begeleid door Harmonie Het Blazersensemble uit Heerhugowaard. Concert bijwonen? Ga naar www.melissavenema.nl, www.dubdevries.nl en www.blazersensemble.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries