De Duitse dj Dune scoorde in de jaren negentig hits met 'Hardcore Vibes', 'I Can't Stop Raving' en 'Rainbow to the Stars'.
De Duitse dj Dune scoorde in de jaren negentig hits met 'Hardcore Vibes', 'I Can't Stop Raving' en 'Rainbow to the Stars'. ((Foto: Persfoto))

Nieuwe namen Mixtream Festival

  Uit

HEERHUGOWAARD - De line-up van de aankomende editie van Mixtream Festival is aangevuld met nieuwe namen. De headliner en de afsluiter van het Dance-podium zijn nu bekend: Dune en Proto X! Ook de 17-jarige DJ Merow is van de partij. Verder is de programmering van het hoofdpodium uitgebreid met drie bands: Black Operator, Steenkoud en Edwin Danks! Eerder werden de namen van rappers Brainpower en Joost en de vier contest-winnaars onthuld. Zondag 25 augustus wordt het gratis toegankelijke festival gehouden in het Rosarium Park in Heerhugowaard.

Met hits als 'Hardcore Vibes', 'I Can't Stop Raving' en 'Rainbow to the Stars' zette de Duitse danceformatie Dune zich op de kaart in de jaren negentig. Oprichter Oliver Froning ontfermt zich tegenwoordig over de nalatenschap van Dune en is een graag geziene gast op festivals als Tomorrowland, Zwarte Cross en Defqon. Deze zomer is Heerhugowaard aan de beurt. Hardcore-dj en -producer Proto X mag na Dune het Mixtream Festival afsluiten. In 2013 pakte hij al eens goed uit op het festival. Jong talent Merow draait al sinds haar twaalfde en maakt sindsdien flink naam in de regio.

Black Operator

Zanger en gitarist Sander Den Das stond in de afgelopen achttien jaar al met zijn bands Susans Garden en The La La Lies op Mixtream. Nu is hij terug met een nieuwe bluesrock-formatie. Met Black Operator heeft hij net het debuutalbum afgeleverd (en gepresenteerd in Podium Victorie) en hij laat de nieuwe plaat graag live met zijn band aan het publiek horen. Ook Edwin Danks zit vol onvervalste bluesrock en weet met een lach en een knipoog elk publiek voor zich te winnen. De Heerhugowaardse band Steenkoud heeft iets te vieren op Mixtream. De groep bestaat namelijk tien jaar. Met hun Nederlandstalige cross-over van rock en hiphop beloven ook zij één groot feest.

Met bovengenoemde namen en de uit de Mixtream Band & DJ Contest voortgekomen bands 3 Point Landing en The Guy Next Door en DJ's Dusty Boyd en DJ Virato begint het muziekprogramma aardig vorm te krijgen. Binnenkort worden de rest van de artiesten bekend.

Mixtream Festival wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Ook meehelpen? Aanmelden kan via vrijwilligers@mixtream.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries