Annemarie Kuster exposeert in Kunstkerk

Cultuur
Werk van Annemarie Kuster.
Werk van Annemarie Kuster. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Annemarie Kuster exposeert van vrijdag 22 februari tot en met zaterdag 2 maart in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard

Kuster maakt zeer verschillende vormen van kunst. Herkenbare elementen in een abstracte omgeving of spannende combinaties. Zij wordt geboeid door mensen die iets voor de wereld betekenen. Haar fascinatie voor Picasso begon al toen zij twaalf jaar was. Zijn manier van het uitbeelden van emoties lieten haar niet meer los. Zij maakte schilderijen van onder anderen Amy Winehouse, Sonja Barend, Leonard Cohen, David Bowie en anderen. Annemarie: "Ik luister naar hun muziek, ga op onderzoek uit naar hun levens. Zij kruipen in mij. Ik gebruik veel verschillende componenten in mijn kunst. In het gezicht van David Bowie gebruikte ik een collage geïnspireerd op het werk van de Franse kunstenares Louise Bourgeois. Mijn schilderijen geef ik ook symbolische kleuren mee. Het oranje haar van Sonja Barend, symbool van vrijheid. Durf je te laten zien. Leonard Cohen is voor mij een man met compassie voor de wereld. Lichtblauw en liefdevol."

Annemarie Kuster neemt ook objecten, kastjes, theekopjes en kunstprinten (op di-bond) van haar schilderijen mee naar de Kunstkerk. Zij houdt zich tevens bezig met het organiseren van workshops, korte cursussen, exposities en voordrachtmiddagen poëzie en schildervakanties, en het ontwerpen van posters, geboortekaartjes, krachtkaarten en kleine gedichtenbundeltjes met eigen woord en beeld.

Meer weten? Kijk op www.kunstkerkheerhugowaard.nl