De Broekervaart: een leuk begin van een heerlijke middag uit.
De Broekervaart: een leuk begin van een heerlijke middag uit. ((Foto: Aangeleverd))

Broekervaart deze zomer op herhaling

HEERHUGOWAARD/ LANGEDIJK - Na een succesvolle pilot hebben de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard besloten De Broekervaart dit jaar opnieuw te laten varen tussen de Westdijk in Heerhugowaard en het Havenplein in Broek op Langedijk. Wethouder Ad Jongenelen van Langedijk: "De Broekervaart is een leuk begin van een heerlijke middag uit en zorgt voor meer bekendheid van de parels in onze gemeenten, zoals het Oosterdelgebied."

De Broekervaart voer afgelopen zomer tijdens vier zaterdagen en trok gemiddeld zo'n 150 bezoekers per dag. De vaarverbinding kan daarmee een succes worden genoemd. De proefperiode wordt nu uitgebreid naar twaalf dagen, waaronder alle weekenden in juni. Elk weekend heeft een thema, variërend van een culinaire ontdekkingstocht en een actief weekend vol (water-)sport tot een kunstroute en 'Leer Langedijk / Heerhugowaard kennen'.

Bruisend startpunt

Beide gemeenten bekijken nu hoe zij samen met ondernemers deze vaardagen een aantrekkelijke invulling kunnen geven. Jongenelen: "De haven van Broek op Langedijk wordt het bruisende startpunt voor allerlei activiteiten, zoals kanovaren, suppen, wandelen, het bezoeken van musea en monumenten of het maken van een rondvaart in het Oosterdelgebied. Ook in Heerhugowaard wordt een aantrekkelijk programma opgezet. We hopen dat inwoners van Heerhugowaard en Langedijk de kans grijpen om de mooie plekken in beide gemeenten beter te leren kennen. We kijken uit naar een zomer met veel activiteiten en bezoekers."

De voorbereidingen voor de Broekervaartdagen zijn in volle gang en krijgen steeds meer vorm. Ondernemers die deze zomer ook een activiteit willen aanbieden kunnen contact opnemen met Stichting Toeristische Promotie Langedijk via info@toerismelangedijk.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries