Iedereen kan zijn steentje bijdragen om ons land schoon en opgeruimd te houden.
Iedereen kan zijn steentje bijdragen om ons land schoon en opgeruimd te houden. ((Foto: Aangeleverd))

Doe mee met landelijke opschoondag Koggenland

KOGGENLAND - Wie vindt het nou niet fijn om in een schone omgeving te wonen? Gemeente Koggenland organiseert zaterdag 23 maart, de landelijke opschoondag, diverse opruimacties. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om ook deel te nemen, om zo samen op een gezellige manier bij te dragen aan een schonere leefomgeving.

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om anderen (bijvoorbeeld vrienden en/of buren) enthousiast te maken om gezamenlijk het zwerfafval in de buurt op te ruimen. De volgende stap is om de actie aan te melden via www.koggenland.nl/opschoonactie. Inwoners mogen uiteraard ook op een andere datum aan de slag gaan; geen probleem! Na aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat er nodig is om van de opruimactie een succes te maken. Denk hierbij aan grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en/of veiligheidshesjes. Deze materialen zijn ook in kindermaten beschikbaar. Om tijdig genoeg hulpmiddelen beschikbaar te hebben is het wel belangrijk dat inwoners zich vóór 15 maart aanmelden via de site.

Schoon houdt schoon

René Otter, beleidsmedewerker Wonen & Ondernemen van de gemeente Koggenland: "Vorig jaar was deze actie heel geslaagd. We willen met deze actie niet alleen mensen bewuster maken van het zwerfafval, maar er ook direct iets aan doen. Een schone leefomgeving nodigt uit om het schoon te houden. Dat verdient Koggenland. Als gemeente houden we al regelmatig opruimrondes en ik weet dat er inwoners zijn die dit ook doen en dat is super! Met deze actie zetten we ons samen in voor een nog schonere gemeente."

Het ruimen van zwerfafval beperkt zich niet alleen tot de landelijke opschoondag. Iedereen is het hele jaar welkom om zwerfafval op te ruimen. Uiteraard mag dat alleen, maar samen is wel zo gezellig! Aanmelden kan altijd via www.koggenland.nl/opschoonactie. Kijk voor meer info op www.supportervanschoon.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries