Wie hulp nodig heeft bij het invoeren van zijn belastinggegevens, kan terecht in de bibliotheek.
Wie hulp nodig heeft bij het invoeren van zijn belastinggegevens, kan terecht in de bibliotheek. ((Foto: Aangeleverd))

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

HEERHUGOWAARD - Sommige mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij het invullen van de belastingaangifte via de computer. Iedereen die met vragen zit en graag zou willen dat een expert even meekijkt, kan in maart en april terecht in de bibliotheek aan de Parelhof 1a in Heerhugowaard. Samen met MET Welzijn Heerhugowaard biedt de bibliotheek ondersteuning bij de digitale aangifte voor 2018.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Heerhugowaard, gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Bezoekers aan dit speciale spreekuur doen zelf hun aangifte. Voor wie vragen heeft of twijfelt aan de juiste aanpak, is er ondersteuning aanwezig die met raad en daad bijstaat. Dit alles gebeurt op een computer van de bibliotheek in de ontvangstruimte op de eerste verdieping, in kleine groepjes van maximaal vijf mensen. Ondersteuning van MET Welzijn Heerhugowaard is maandag 4, 11, 18 en 25 maart en 1 april aanwezig van 15.30 tot 17.00 uur, en donderdag 7 maart en 4 en 18 april van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden voor één van deze data kan bij MET via 088-8876971 of info@methhw.nl. Een werkend DigiD is noodzakelijk.

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk. Beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de bibliotheek.

Meer berichten
 

Fotoseries