(Foto: VINCENT DE VRIES/ RODI MEDIA)

'CityRun is feest voor de hele stad'

'Cityrun is feest voor de hele stad'

HEERHUGOWAARD – De vijfde editie van de Heerhugowaard Cityrun, vrijdag 12 april, belooft nóg meer een feest van alle Heerhugowaarders te worden. Met twee spectaculaire 'glow-in-the-dark'-straten, ter hoogte van het Raadhuisplein en bij de finish op het Stadsplein, lanceert organisator JCI Heerhugowaard een nieuw element dat nog eens extra benadrukt dat plezier voorop staat. "Met ons evenement willen we drie vliegen in één klap slaan", vertelt Bram Mooij namens JCI enthousiast. "We willen Heerhugowaard in beweging krijgen, een mooi bedrag voor het goede doel ophalen en er een feest voor de hele stad van maken!"

De Heerhugowaard Cityrun gaat steeds meer leven, merken ze bij JCI. Bram: "Met z'n allen kunnen we van deze vijfde editie een onvergetelijke maken. Wij zorgen voor het nodige entertainment langs de route. Er is muziek van een Braziliaanse band en een dj en aan de glow-in-the-dark'-straatjes is een videoregistratie gekoppeld, zodat mensen zichzelf kunnen terugzien. We hopen dat de lopers zo veel mogelijk fluoriserende kleding willen aantrekken zodat ze extra uitgelicht worden en zo veel mogelijk opvallen. Ook de mensen die langs de route wonen kunnen hun steentje bijdragen aan de feestvreugde, door hun tuin gezellig aan te kleden met bijvoorbeeld lichtjes of spandoeken. De lopers komen meerdere keren voorbij. Nodig je vrienden uit om de lopers samen aan te moedigen. "

Jong en oud

De Cityrun houdt heel Heerhugowaard fit en vitaal en maakt daarbij geen onderscheid in leeftijd. Bram: "Voor onze Blosse Kidsrun hebben zich al 300 kinderen aangemeld, fantastisch! Niet alleen vanuit Blosse, maar ook vanuit sportverenigingen wordt enthousiast gereageerd. Voor het eerst dit jaar worden ook senioren betrokken bij het evenement. Voor onze Rollatorrun werken we samen met Heerhugowaard Sport." De opbrengst hiervan schenken we aan stichting Gouden Dagen, die wensen van ouderen in vervulling laat gaan. Zowel de kinderen als de ouderen lopen hun afstand in Middenwaard. De deelnemers aan de vijf en tien kilometer gaan grotendeels over de Middenweg. "Inschrijven kan nog, zowel individueel als met een businessteam van drie tot vijf mensen, maar wacht niet te lang. Hoe meer mensen er meedoen, des te hoger het bedrag dat we kunnen schenken aan de goede doelen. Naast Gouden Dagen is dat stichting Medische Kindercirkel Alkmaar, dat het verblijf van kinderen in het ziekenhuis aangenamer wil maken. Dus zet je in beweging, meld je aan via heerhugowaardcityrun.nl en zorg dat je dit sportieve feestje niet mist!"

Meer berichten