Leerlingen van groep 8 van basisschool Kleine en Grote Beer bakten pannenkoeken voor de bewoners van De Raatstede.
Leerlingen van groep 8 van basisschool Kleine en Grote Beer bakten pannenkoeken voor de bewoners van De Raatstede. ((Foto: Aangeleverd))

Leerlingen bakken pannenkoeken voor senioren

HEERHUGOWAARD - In de wijde omgeving van De Raatstede was vrijdagochtend 22 maart de verrukkelijke geur van pannenkoeken te ruiken. In het kader van de Nationale Pannenkoekendag bakten negentien leerlingen uit groep 8 van basisschool Kleine en Grote Beer een flinke stapel pannenkoeken voor de bewoners van het woonzorgcentrum aan de Dolomiet. Rond het middaguur namen ze bestellingen op, serveerden ze uit en sneden ze de pannenkoeken in 'hapklare' stukken al de senioren daarom vroegen.

"Wij vinden het belangrijk dat leerlingen een bijdrage leveren, niet alleen aan de wereld binnen maar ook buiten de school", aldus Diane Radsma, leerkracht van groep 8. "Daarom zijn we momenteel bezig met vragen als: wat is het algemeen belang, hoe kan ik daar zelf een bijdrage aan leveren en wat kan in concreet doen voor het algemeen belang in mijn school en in de omgeving van de school. Onze leerlingen gaan vaker op bezoek bij De Raatstede, bijvoorbeeld met Sint Maarten. Dan gaan de onderbouwleerlingen langs met hun lampionnen en zingen ze gezellig liedjes met de senioren. De - soms eenzame - ouderen krijgen extra aandacht en genieten van de kinderen en de kinderen leren op hun beurt hoeveel deze aandacht gewaardeerd wordt. Ook merken we op school dat leerlingen bewust gaan nadenken of ze later in de zorg willen gaan werken. Vorig jaar waren er zeker vier leerlingen die aangaven in de zorg te willen werken door deze ervaring. Mooi, want in de zorg hebben ze de mensen hard nodig!"

Meer berichten
 

Fotoseries