Kanowaard opent haar deuren

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Kanovereniging Kanowaard houdt zaterdag 13 april haar jaarlijkse open dag. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden aan de Westdijk 14 in Heerhugowaard een proefvaartje maken in één van de verenigingsboten. In en rond de kantine kunnen ze onder het genot van een kopje koffie of thee vragen stellen aan de aanwezige leden.

Tevens kan men zich deze dag aanmelden voor de introductiecursus kanovaren, die (bij genoeg aanmeldingen) zondag 28 april begint. Tijdens deze cursus (op twee zondagen en twee woensdagavonden) wordt geoefend met diverse technieken , zoals in- en uitstappen, balansoefeningen, voor-, achter- en zijwaarts verplaatsen, het varen van bochten, varen met wind en golven, reddingen en elkaar slepen. Ook de theorie betreffende het materiaal en de vaarregels komt aan bod. Deelnemers aan de cursus zullen niet alleen hun vaartechniek verbeteren, en zodoende leren blessures te voorkomen en het kanoën langer leren volhouden, zij ontdekken ook hoe leuk kanovaren is.

Wie na de cursus de beginselen van het kanovaren onder de knie heeft, kan nog een maand lang meevaren tijdens de verenigingsuren op de woensdagavond om 19.00 uur en zaterdagochtend om 10.00 uur. Op deze manier worden techniek en conditie verder opgebouwd. Voor deelname aan de cursus is een lidmaatschap niet nodig. Voor het gebruik van materiaal (kano, peddel en zwemvest) vraagt Kanowaard een vergoeding. Leden van Kanowaard kunnen het eerste jaar tijdens activiteiten een verenigingsboot gebruiken. Eigen kano's kunnen tegen een gerichte vergoeding bij de vereniging gestald worden.

Meer weten? Kijk op www.kanowaard.nl. Zaterdag de 13e verhinderd, maar wel geïnteresseerd in de introductiecursus? Aanmelden via opleidingscommissie@kanowaard.nl kan ook.