Hugo Boys onderuit in degradatiekraker

(Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Onder prima weersomstandigheden werd de degradatiekraker Hugo Boys 1-Winkel 1 gespeeld. Vooraf was het puzzelen voor trainer Jorgen Heurter. Boy Groen was geschorst, Bas Haisma en Bo Groen geblesseerd. Daarentegen waren Jesper Hoogland en Bob de Wit inzetbaar. Jesper nam de plaats over van Boy en Bob nam plaats op de bank.

Het begin was vanuit beide ploegen rommelig. In de vijftiende minuut raakte Bart Snoek de bal half, echter de bal kwam tegen de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Kort daarop raakte Bram Schuit ernstig geblesseerd en moest het veld verlaten. Wederom moest men het omzetten in de verdediging van Hugo Boys. Winkel maakte dankbaar gebruik van de het slordige spel van Hugo Boys. Hierdoor werd het 0-1. Hugo Boys ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook bijna toen een inzet van Thijs Wolkers net aan de verkeerde kant van de paal naast ging. Het was echter Winkel die op 0-2 kwam. Na een uittrap stond de hele verdediging van Hugo Boys verkeerd. Rick Fijnheer wist wel raad met dit buitenkansje. Hugo Boys wist wat het moest doen. De ploeg werd hierin geholpen door de verdediging van Winkel, die onnodig een overtreding maakte in het zestienmetergebied. Jeffrey de Cock van Delwijnen schoot de penalty onberispelijk in.

Helaas werd het geloof in een goed resultaat al na een minuut te niet gedaan. Rick Fijnheer werd de diepte ingestuurd, keeper Nick Beers raakte met twee handen de bal maar nam ook Fijnheer mee in zijn actie. Scheidsrechter Peetom twijfelde geen moment en gaf een penalty aan Winkel. Dezelfde Fijnheer benutte deze penalty en bracht de stand op 1-3. Jos Rendering moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Martijn Hand. In de 74e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Jesse Schreur. Met 2-3 op het scorebord speelde Hugo Boys alles of niets. Het kreeg nog wel een paar kleine kansjes echter de 3-3 zat er niet meer in. Zo verloor Hugo Boys deze belangrijke wedstrijd en komt de nacompetitie steeds meer in beeld om handhaving in de derde klasse te realiseren.