De Koningsspelen draaien om sport en spel.
De Koningsspelen draaien om sport en spel. ((Foto: Aangeleverd))

Sportief Oranjefeest op Hasselbraam

HEERHUGOWAARD - Op basisschool De Hasselbraam worden vrijdag 19 april de Koningsspelen gehouden, een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. De Hasselbraam heeft aan de Koningsspelen een sponsorloop voor een goed doel gekoppeld. Leerlingen (en leerkrachten!) rennen rondjes om geld op te halen voor Unicef. In aanloop naar de sponsorloop wordt in de groepen ook aandacht besteed aan Unicef.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

De werkwijze van het team van De Hasselbraam sluit perfect aan op deze denkwijze. Zij werkt structureel aan de gezondheid en een gezonde leefstijl van de leerlingen. Actieve, gezonde kinderen, die leren in een veilige omgeving met een fris klimaat, behalen de beste schoolresultaten. De school heeft het landelijke vignet Gezonde School voor drie thema's behaald: Voeding, Bewegen en Sport en Sociaal-emotionele ontwikkeling.

Kijk ook eens op www.dehasselbraam.com.

Meer berichten