Dennis Burgers (m) zorgde als de sullige sergeant Garcia voor de komische noot.
Dennis Burgers (m) zorgde als de sullige sergeant Garcia voor de komische noot. ((Foto: Danique Conijn))

Brassica toont vurige kant met 'Zorro'

HEERHUGOWAARD - Brassica Musicals zette Cool kunst en cultuur een weekend lang in vuur en vlam met de spetterende musical 'Zorro'. Onder bezielende leiding van regisseur Ineke de Geus, muzikaal leider Gerbrand van Kolck en choreografe Sanne Ooms wist de Heerhugowaardse voor driemaal een volle zaal het verhaal over de rebelse Don Diego de la Vega (Wesley Lont), die zijn jeugdliefde Luisa (Daphne Dekker) uit het oog verliest als hij naar Spanje wordt gestuurd, nieuw leven in te blazen.

Wanneer Diego terugkeert naar Los Angeles, blijkt zijn broer Ramon (Leon Mulder( de stad én Luisa in een tirannieke greep te houden. Gemaskerd als Zorro vecht Diego voor alles wat hem lief is. Hij krijgt daarbij steun van een groep zigeuners onder leiding van de gepassioneerde Inez (Jennifer Terwel) en haar broer Isaac (Luuk Schwering). Brassica brengt een avontuur vol temperament, humor en romantiek op de planken waarin Spaanse muziek uiteraard niet mag ontbreken. De muziek, verzorgd door het Grand Circle Orchestra, kennen we van The Gypsy Kings. Zie maar eens stil te zitten bij hits als 'Bamboleo' en 'Baila Me'! Maar ook het gevoelige duet tussen Lont en Dekker komt binnen. Jennifer Terwel steelt de show als de vurige Inez, niet alleen met haar zang maar zeker ook met haar spel en voorkomen. Lont buit het contrast tussen de speelse Diego en zijn mysterieuze gemaskerde alter ego prima uit en Dennis Burgers heeft de lachers op zijn hand als de plichtsgetrouwe maar sullige sergeant Garcia, die als een blok valt voor Inez.

Maar het is vooral het indrukwekkende ensemble van Brassica dat van het podium spat. In schitterende, kleurrijke kostuums en met een effectief decor komt elke castlid tot zijn recht. De choreografie is tot in de puntjes verzorgd - tot aan de zwaardgevechten aan toe. Brassica kan terugkijken op een geslaagde driedaagse!

Kijk ook eens op www.brassicamusicals.nl.

Meer berichten