Vlnr. Danny Overtoom, Eugènie Herlaar, Berna Datema, Carin te Boekhorst, Jan te Boekhorst, Frits Weel, Patricia Smagge en Joyce Snijders-Schipper.
Vlnr. Danny Overtoom, Eugènie Herlaar, Berna Datema, Carin te Boekhorst, Jan te Boekhorst, Frits Weel, Patricia Smagge en Joyce Snijders-Schipper. ((Foto: Richard Rood))

Schrijvenswaard verguld met cadeau BWF

HEERHUGOWAARD - De leden van Schrijvenswaard werden dinsdagavond 16 april tijdens hun maandelijkse ledenbijeenkomst in wijkcentrum De Horst blij verrast door de bestuursleden van het Bot Waarderingsfonds. Het schrijverscollectief, dat dit jaar precies twintig jaar bestaat, ontving uit handen van Frits Weel een cheque ter waarde van 1.500 euro. "Dit hadden we nooit verwacht", aldus Berna Datema, voorzitter van Schrijvenswaard.

Het Bot Waarderingsfonds werd ooit in het leven geroepen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw, met als doel om verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke initiatieven, die zich vrijwillig inzetten voor de Heerhugowaardse samenleving, in stimulerende woorden en financiële gebaren te waarderen. Al sinds het begin maken Frits Weel en Eugènie Herlaar deel uit van de keuzecommissie, in een later stadium voegden ook Patricia Smagge en Danny Overtoom (die laatste namens Bot Bouw) zich toe aan het bestuur. Ook dit jaar was het geen gemakkelijke opgave voor het viertal om te beslissen welke organisaties het verdienen om een financieel steuntje in de rug te krijgen. Uiteindelijk rolden er twee organisatie uit de bus, waarvan Schrijvenswaard er een was. Deze club heeft als doel mensen die plezier hebben in het schrijven van proza en poëzie bij elkaar te brengen, om zodoende elkaar te inspireren. Speciaal voor deze gelegenheid had Weel een speech in stijl - want op rijm - geschreven, een gebaar dat bijzonder gewaardeerd werd door de leden van Schrijvenswaard.

Dichtbundel

"Het geld komt bijzonder goed van pas", legt Berna Datema uit. "We willen ons jubileum graag vieren met een dichtbundel met verhalen en gedichten van onze leden. Die bundel hopen we in september te kunnen uitbrengen. In die maand zullen we stilstaan bij ons twintigjarig bestaan. Dankzij dit cadeau van het Bot Waarderingsfonds kunnen we het talent van onze leden in boekvorm delen met de inwoners van Heerhugowaard en omgeving."

Meer berichten