Foto: Archief

Banenfestival brengt bedrijven en studenten samen

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard, het Horizon College en Bedrijfskring Heerhugowaard organiseren vrijdag 24 mei het Banenfestival. Dit evenement heeft als doel om bijna afgestudeerde vmbo- en mbo-studenten in contact te brengen met de vele ondernemingen uit Heerhugowaard en omgeving om zo nieuw talent te behouden voor deze regio.

Van 17.00 tot 21.00 uur kunnen studenten het Horizon College in Heerhugowaard bezoeken om kennis te maken met de bedrijven uit de regio. Dit gaat zowel om vmbo-studenten die op zoek zijn naar een stage als mbo-studenten die op zoek zijn naar een baan. Tijdens het Banenfestival kunnen zij speeddaten met de aanwezige bedrijven. Zo kunnen zij ontdekken welke mooie carrièrekansen er in de regio Heerhugowaard voor hen liggen en zijn ze minder gefocust op organisaties buiten de regio.

Werk door verbinding

Het Banenfestival is een van de concrete acties uit het project 'Heerhugowaard maakt werk door verbinding', dat door de gemeente, de Bedrijfskring en het Horizon College is opgezet om het talent te behouden voor de groei van de ondernemingen uit de regio. De economische groei in Heerhugowaard en omgeving lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt. Het is steeds lastiger om nieuwe medewerkers te vinden en toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden talenten af op de arbeidsmarkt. Om deze jongeren te behouden voor de regio dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn.

ROC Horizon College is te vinden aan de Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard. Bedrijven kunnen zich aanmelden via hhwmaaktwerkdoorverbinding.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries