FC Marlène strijdend ten onder

De teleurstelling na de verloren wedstrijd om het landskampioenschap tegen Hovocubo, is duidelijk zichtbaar op het gezicht van Marlène-speler Iliass Bouzit. (Foto: Sander Kaaij)

ZWAAG - De landstitel gaat dit jaar opnieuw aan de neus van FC Marlène voorbij. In een zinderend duel met regerend landskampioen Hovocubo verkochten de Waardse zaalvoetballers hun huid duur. Pas diep in de tweede helft van de verlenging - met nog 37 seconden op de klok - scoorde Mats Velzeboer de 4-3, waarmee hij het kampioenschap voor de ploeg uit Zwaag veilig stelde.

In de heenwedstrijd in sporthal Waardergolf had FC Marlène met 2-7 op de broek gekregen. Er zat dus maar één ding op voor de zaalvoetballers uit Heerhugowaard: de uitwedstrijd in Zwaag en vervolgens ook de derde en beslissende wedstrijd winnen. De ambities van de ploeg van trainer Anand Jagdewsing werden kracht bijgezet met sterk spel in de eerste helft en dankzij treffers van Jabir Hoessein en Nabil Akaazoun stond het al snel 0-2. Nog voor rust maakte Hovocubo via Karim Mossaoui de aansluitingstreffer. In de tweede helft bleef FC Marlène gevaarlijk met snelle uitvallen. Akaazoun schoot bij zo'n uitval eerst snoeihard op de lat en Issy Hamdaoui maakte er met nog tien minuten te gaan 1-3 van.

Hovocubo gaf het niet op en bleef proberen om opnieuw de aansluitingstreffer te maken. Met succes, want Yoshua St. Juste schoot met nog zeven minuten te gaan raak in de lange hoek: 2-3. De thuisploeg ging met een vliegende keep op jacht naar de gelijkmaker en een verlenging uit het vuur te slepen. Een minuut voor tijd kwam die er ook, via Mats Velseboer. In de twee keer vijf minuten verlenging bleek Hovocubo over de langste adem te beschikken en zette FC Marlène onder grote druk. Keeper Peter Rozenbeek hield zijn ploeg lang op de been, maar had niet op Velzeboer gerekend die in de allerlaatste minuut van de verlenging het vonnis over de Heerhugowaarders velde.