Hugo Boys wint knap tegen VVW

Afbeelding
(Foto: Archief)

WERVERSHOOF - Voor Hugo Boys was de laatste wedstrijd van het seizoen, nog een belangrijke. Bij winst van de oranjehemden en puntverlies van concurrent VVS'46, zou het handhaving in de derde klasse betekenen.

Ze gingen daarom voortvarend van start. Al in de tweede minuut scoorde Thijs Wolkers de 0-1 na een snelle aanval over links. Vijf minuten later was het weer raak! Nu bracht Thijs Wolkers op fraaie wijze Bo Groen in stelling die koelbloedig de 0-2 aantekende. En Hugo Boys bleef de eerste twintig minuten aandringen. Grote kansen waren er voor Bob de Wit (tweemaal) en Jari Veldman. Keeper Marco Smit en de paal stonden een grotere voorsprong in de weg. Jammer was het voor Hugo Boys dat de ervaren Thomas Ursem na een half uur spelen geblesseerd uitviel. Vanaf dat moment nam VVW het initiatief over. Duels werden gewonnen en met goed verzorgd spel drong VVW de mannen van coach Heurter achteruit. Echte kansen bleven echter uit.

De tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. VVW had het betere veldspel maar wist dit ook nu niet om te zetten in echte kansen. De grootste kans volgde na een voorzet van de linkerkant. Thijs Nugter tikte in, maar keeper Nick Beers stond op de goede plek. En zo bleef de stand 0-2 in het voordeel voor Hugo Boys. Een lekkere overwinning, zéker nu er kermis in De Noord wordt gevierd.

Jammer was wel dat VVS '46 geen fout had gemaakt en daarom volgen er voor de mannen uit De Noord nog twee beslissingswedstrijden.