Kleine 'koekiemonsters' bakken voor het goede doel.
Kleine 'koekiemonsters' bakken voor het goede doel. ((Foto: actievoorkika.nl))

't Schelpje bakt ze bruin

HEERHUGOWAARD - Bij kinderdagverblijf 't Schelpje stijgt het enthousiasme tot grote hoogten; de kinderen gaan in de eerste week van juli namelijk bakken en verven voor KiKa.

De kinderen gaan hard aan het werk om met behulp van de pedagogisch medewerkers de lekkerste koekjes en cupcakes te bakken. In de hal van het kinderdagverblijf komt een tafel te staan met de overheerlijke koekjes en cup-cakejes, die door ouders en grootouders gekocht kunnen worden. Op de tafel staat een collectebus van Kika, hier worden de opbrengsten in gedaan. "Alle spulletjes die we nodig hebben voor het bakken worden gesponsord door Jumbo Monique in Heerhugowaard", vertelt Melanie Wever van 't Schelpje. "De baby's zullen niet gaan bakken, zij zullen erg hun best doen om een canvasdoekje te beschilderen en deze aan hun eigen papa en mama verkopen. De canvasdoekjes worden door kinderdagverblijf 't Schelpje zelf gesponsord. Het gehele bedrag dat we ophalen met deze actie kan zo gedoneerd worden aan KiKa."

Als afsluiting van de 'Kikaweek' doet een aantal pedagogisch medewerkers mee aan de 'Run voor KiKa'. De rest van het team komt hen luidkeels aanmoedigen. Melanie: "We hebben er zin in en hopen dat we een mooi bedrag mogen ophalen, zodat we kunnen bijdragen aan de genezingskans voor de kindjes die dit zo hard nodig hebben."

Meer berichten
 

Fotoseries