Jan Franx maakt graag nader kennis met Koggenland en zijn inwoners.
Jan Franx maakt graag nader kennis met Koggenland en zijn inwoners. ((Foto: Aangeleverd))

Kennismakingstour burgemeester Franx

KOGGENLAND - Burgemeester Jan Franx komt deze zomer naar de inwoners van gemeente Koggenland toe, op de fiets! Alle inwoners en ondernemers kunnen meefietsen om hem de verborgen schatten van hun dorp te laten zien. Jan kent de gemeente al redelijk goed, maar zoals hij zegt: "Inwoners kunnen mij het allerbeste laten zien wat de mooie plekjes in hun dorp zijn en mij meer vertellen over de historie. Hoe mooi is het om dat met elkaar op de fiets te doen?"

Met verborgen schatten bedoelt Jan de plekjes in een dorp die minder bekend zijn, maar wel de moeite waard om eens te zien. Dat kan een bijzonder gebouw zijn, iets met een rijke historie of een plek waarbij iemand een bijzonder verhaal heeft. De nieuwbakken burgemeester, die in april aantrad als vervanger van Rob Posthumus die met pensioen ging, start zijn kennismakingsronde woensdagmiddag 10 juli met een bezoek aan Wogmeer (om 16.30 uur, startpunt Het Wapen van Wogmeer) en Avenhorn en De Goorn (vanaf 19.00 uur vanaf de haven van Avenhorn). Maandagavond 15 juli is de tweede etappe in Berkhout. Om 19.00 uur start Franx bij de fietstunnel aan het Westeinde. Hij zal tevens een werkbezoek brengen aan Leek Tulips. Woensdag 17 juli is het de beurt aan Spierdijk, Bobeldijk en Zuidermeer; start om 19.00 uur bij de kerk van Spierdijk. Vervolgens last hij een pauze van vijf weken in, om zijn tour woensdagavond 28 augustus vanaf 19.00 uur te vervolgen met een bezoek aan Grosthuizen, Scharwoude en Oudendijk (start bij Meerzicht in Scharwoude). Woensdag 4 september staan Hensbroek en Obdam op de agenda en start Franx om 19.00 uur bij dorpshuis De Brink in Obdam. De estafette wordt woensdag 11 september afgesloten met een bezoek aan Ursem en Rustenburg; vertrek om 19.00 uur vanaf café Halfweg in Ursem.

Meerijden?

Van tevoren wordt een globale route uitgestippeld, die kan worden aangepast in samenspraak met Koggenlanders op de verzamellocatie. Wie vooraf wil aangeven wat hij de burgemeester wil laten zien, kan dit doorgeven via communicatie@koggenland.nl om er zeker van te zijn dat dit punt in de route verwerkt wordt. Opgeven kan ook via dit e-mailadres, maar is niet verplicht.

Meer berichten
 

Fotoseries