Met haar onverzettelijkheid is Stefanie van der Gragt een van de steunpilaren in het Nederlands elftal.
Met haar onverzettelijkheid is Stefanie van der Gragt een van de steunpilaren in het Nederlands elftal. (Foto: Archief Rodi Media)

Heerhugowaard is trots op Van der Gragt

LYON/HEERHUGOWAARD - Hoewel de Verenigde Staten in de finale met 2-0 te sterk bleken, mogen de Oranjeleeuwinnen met trots terugkijken op het WK voetbal, waarop ze een historische tweede plaats behaalden. De Heerhugowaardse centrale verdediger Stefanie van der Gragt stal met haar onverzettelijkheid, positieve instelling en vechtlust de harten van vele Nederlanders.

Van der Gragt had een hoofdrol in de WK-finale, alleen niet op de manier zoals ze had gehoopt. Na een uur spelen veroorzaakte ze een penalty, die uiteindelijk werd gegeven door de videoscheidsrechter VAR. De verdedigster is na afloop schuldbewust. "Ik wilde de bal wegschieten en zag haar (de Amerikaanse aanvalster Alex Morgan, red.) niet. Dan mis ik de bal. Het is misschien wel makkelijk gegeven, maar ik raak haar wel", vertelde ze na afloop aan de NOS. De laatste fase van het duel liep de verdedigster zichtbaar op haar tandvlees, maar opgeven kwam geen seconde in haar hoofd op. "Ik kon echt niet meer op het laatst. Maar je speelt een finale en gaat door voor het team. We zijn uiteindelijk tweede van de wereld en mogen trots zijn."

Dat gevoel van trots overheerst ook in 'haar' Heerhugowaard, waar stadsgenoten haar op de Facebook-pagina 'Je bent een Heerhugowaarder als...' massaal prijzen om haar geweldige toernooi. 'Stefanie bedankt, we hebben van je genoten', klinkt het. En 'Trots op het hele team, een topprestatie!'. Door het behalen van de kwartfinales plaatste Oranje, de regerend Europees kampioen, zich eerder al voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Meer berichten
 

Fotoseries