Breed scala aan creativiteit bij Atelier 6

Cultuur
Hanna Tjerks (l) en Marion Bakker van Atelier 6. Op de achtergrond is een kunstenares aan het werk.
Hanna Tjerks (l) en Marion Bakker van Atelier 6. Op de achtergrond is een kunstenares aan het werk. (Foto: Richard Rood)

HEERHUGOWAARD - De Kunstkerk aan de Stationsweg 53 organiseert zondag 8 september van 11.00 tot 16.30 uur een sfeervolle kunstmarkt. Achter en in de Kunstkerk zijn dertig kramen te vinden met een keur aan beeldende kunst. Alle kunstenaars zijn aanwezig zodat belangstellenden hen alles kunnen vragen over hun werk.

Ook Atelier 6 is aanwezig op de Kunstmarkt. Het creativiteitscentrum, dat opgezet is en volledig gerund wordt door vrijwilligers, verhuisde drie jaar geleden van Langedijk naar Heerhugowaard. Tal van creatieve disciplines worden beoefend in de prachtige, ruime ateliers op de eerste verdieping aan de Daltonstraat 11a. "Bij ons vind je een breed scala aan creatieve werkvormen", vertelt voorzitter Hanna Tjerks. "Denk aan beeldhouwen, boetseren, diverse grafische druktechnieken, fotografie, edelsmeden, tiffany,, mozaïek en textiele vormgeving. Onze leden komen wekelijks bij elkaar in werkgroepen en werken daar naar eigen idee, met zo nodig ondersteuning van de werkgroepleider. Samenwerking en elkaar inspireren en uitdagen staat daarbij voorop. Daarnaast geven we ook cursussen en workshops, voor jong en oud." De prijzen houdt Atelier 6 bewust 'low profile', om creativiteit voor iedereen toegankelijk te houden.

Nieuwe cursussen
Regelmatig worden nieuwe cursussen aangeboden, vertelt cursuscoördinator Marion Bakker. "Zo bieden we sinds een half jaar de cursus bronsgieten aan en in september starten we onder meer met de cursussen 'Creatief met verf en inkt', digitale fotografie voor gevorderden en pottenbakken. We werken momenteel aan het ontwikkeling van een divers aanbod voor kinderen en jongeren, die we willen laten kennismaken met diverse creatieve werkvormen. In het najaar staan tevens vier interactieve avonden gepland waarin we, bij wijze van experiment, de kunstgeschiedenis in willen duiken en leden met elkaar discipline willen laten kennismaken. Wie weet wat voor moois daaruit voortkomt?"

Open dag
Tijdens de Kunstmarkt willen de leden van Atelier 6 zich aan kunstminnend Heerhugowaard laten zien. Hanna: "We zijn blij dat we ook dit jaar zijn uitgenodigd voor de Kunstmarkt. We doen zo vee, dat we niet alles kunnen laten zien wat we doen - er zal voornamelijk keramiek en tiffany te zien zijn – maar wie ons andere werk wil zien kan een keertje langskomen om sfeer te proeven. Of kom in januari naar onze open dag! Houd deze krant in de gaten voor meer informatie."

Meer weten? Kijk op www.atelier6.nl.