Stadsplein krijgt metamorfose

Algemeen
Het parkeerterrein naast het Stadsplein wordt bouwrijp gemaakt omdat er woningen komen.
Het parkeerterrein naast het Stadsplein wordt bouwrijp gemaakt omdat er woningen komen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard start maandag 2 september met het bouwrijp maken van het parkeerterrein naast het Stadsplein. Op die plek gaat M.J. de Nijs Projectontwikkeling B.V. 207 huur- en koopappartementen bouwen. Begin 2022 wordt het complex opgeleverd.

Het parkeerterrein wordt nu nog gebruikt als opstap- en parkeerplaats van de HugoHopper. Ook bestelauto's van bedrijven die in en om Middenwaard werken mogen er parkeren.
Vanaf 2 september komt daar een einde aan. De gemeente gaat de bestrating, lichtmasten en de kabels en leidingen verwijderen. Het milieuparkje verhuist naar een plek naast het Trouwplein. Begin 2020 begint de bouw van het appartementencomplex. De opstapplaats voor de bussen van de HugoHopper verhuist naar de voorkant van het gemeentehuis. Het parkeren van de bussen na de dienstregeling verhuist naar het bovengrondse parkeerdek aan de Zuidtangent.

Verschillende woningtypes
Het gebouw krijgt een parkeergarage met tachtig plekken op straatniveau. Boven de parkeergarage wordt het groene binnenhof gerealiseerd. De 207 woningen zijn verdeeld over een begane grond en vijf verdiepingen. Er komen sociale huurwoningen (studio en twee-kamer), vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Er zijn maar liefst 43 type woningen, variërend van 36 tot 140 vierkante meter. Sommige woningen hebben een balkon, andere een terras. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de tuin in het binnenhof. In het complex worden aparte bergingen gerealiseerd, een fietsenstalling, een stalling voor bakfietsen en scooterstalling.

Op de begane grond aan het Stadspleinzijde is ruimte gereserveerd voor commerciële activiteiten.