College omgaan met stress en burn-out

Algemeen
Zet een streep onder je stress!
Zet een streep onder je stress! (Foto: Pexels.com)

HEERHUGOWAARD - Meer weten over het signaleren van en omgaan met stress en burn-outklachten? De eigen situatie veranderen en praktische tips ontvangen om aan de slag te gaan met klachten? Kom dan naar het college 'Omgaan met stress en burn-out', dinsdag 15 oktober in Heerhugowaard. Het college wordt georganiseerd door GGZ Noord-Holland-Noord in samenwerking met de bibliotheek in Heerhugowaard en kost € 3,-. 

Iedereen heeft wel eens te maken met stress en spanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, problemen op uw werk, financiële zorgen of spanningen in het gezin. Als de spanning te lang aanhoudt of als men geen tijd voor ontspanning meer kan of wil nemen, dan wordt een gezondheidsrisico. Van te lang te veel stress komen klachten, die uiteindelijk ontaarden in overspannenheid of burn-out. Tijdens het college wordt uitgebreid ingegaan op het signaleren van en het omgaan met stress en burn-out. Wat zijn de signalen en gevolgen van langdurige stress op lichaam en geest? Wat kan men zelf doen om stress beheersbaar te houden? En hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel blijft zitten? Fred Koster, sociaal psychiatrisch verpleegkundige en praktijkondersteuner GGZ, geeft praktische tips en een ervaringsdeskundige vertelt over zijn eigen burn-out en wat hem geholpen heeft. Tenslotte is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het college wordt van 19.00 tot 21.00 uur gegeven in bibliotheek Kennemerwaard, Parelhof 1a in Heerhugowaard. Entree € 3,-, te betalen via pin of iDEAL. Reserveren via www.ggz-nhn.nl/agenda of bij de bieb via 072-5156644.