‘Pokébowl met chilikaas was hit van de avond’

Partnerbijdrage
Vlnr. Norbert en Sanne van Wonders en Kelly en Willem van De Fromagerie vormen samen een topteam.
Vlnr. Norbert en Sanne van Wonders en Kelly en Willem van De Fromagerie vormen samen een topteam. (Foto: Goos Veenendaal)

HEERHUGOWAARD - Voor het derde jaar op rij konden lekkerbekken zich in restaurant Wonders laven aan een verrukkelijk viergangendiner met kaas van De Fromagerie in de hoofdrol. Verspreid over twee avonden genoten zij van een ware bourgondische belevenis, met onder meer van een pokébowl met chilikaas als verrassende smaakmaker en een pastagerecht waarin een drie jaar oude brokkelkaas uit de Beemster de show stal. Het toetje? Uiteraard een kaasplankje, maar dan wel een met bijzondere kazen als Blacksticks Blue, La Tur, Crottin en Langres AOC.

"Het pop-up restaurant in Wonders is eigenlijk ons jaarlijkse verjaardagsfeestje", vertelt Kelly Dings van De Fromagerie, de kaasspeciaalzaak in Middenwaard die dit jaar al 44 jaar bestaat. "Er zijn zo veel gerechten te bedenken met kaas. Het is voor ons een uitdaging om juist met verrassende keuzes en spannende combinaties op de proppen te komen. Zo was onze pokébowl met chilikaas dé hit van de avond!" Samen met haar vader Willem pluist Kelly maanden van tevoren al kookboeken uit op zoek naar ideeën voor het menu. "Die spreken we dan weer door met Sanne en Norbert van Wonders. Zij maken het klaar en dan mogen wij met het personeel alle gerechten voorproeven. Kaas kan vrij machtig zijn, dus we zorgen dat het menu goed in balans is. Zo fijn dat Sanne en Norbert meedenken, we kunnen dit echt niet doen zonder hun medewerking." Op de avond zelf loopt het personeel van De Fromagerie in de bediening rond. "Geweldig om al die mensen - in totaal 150 man verspreid over twee avonden - zo te zien genieten."

Het 'kaasfestijn' in Wonders heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd, want de tafels waren binnen een paar dagen allemaal vergeven. Volgend jaar bestaat De Fromagerie 45 jaar. Reden voor een extra groot verjaardagsfeest? Kelly: "Ik denk niet dat we van twee naar drie avonden zullen gaan, want de winkel moet de volgende dag ook gewoon weer open. Maar we zullen er zeker weer iets onvergetelijks van maken!"