Binnenkort op zoek naar werk? Kom dan naar het beroepenfeest van Heerhugowaard On Stage!
Binnenkort op zoek naar werk? Kom dan naar het beroepenfeest van Heerhugowaard On Stage! ((Foto: Archief))

Beroepenfeest Heerhugowaard On Stage in sporthal Waardergolf

HEERHUGOWAARD - Het VMBO doet ertoe! Dat is wat wordt uitgedragen tijdens de eerste editie van het beroepenfeest van Heerhugowaard On Stage, dat dinsdagmiddag 5 november gehouden wordt in sporthal Waardergolf.

Een kleine zeshonderd leerlingen van de VMBO-scholen in onze gemeente - het Clusius College, het Huygens College, het Trinitas College locatie Johannes Bosco, en bij wijze van try-out een aantal leerlingen van Praktijkschool Focus - krijgen tijdens het beroepenfeest de mogelijkheid in gesprek te gaan met beroepsbeoefenaren in sectoren als techniek, handel en economie, zorg en welzijn en groen en natuur. Ook maken ze een afspraak voor een werkbezoek op de DoeDag twee weken later. "Dan is er een snuffelstage en kunnen ze echt proeven van wat het werk inhoudt", aldus Corina van Halst namens Heerhugowaard On Stage. "Maar niet voordat ze tijdens het beroepenfeest kennis hebben gemaakt met de beroepsbeoefenaars; het wordt een leerzame en feestelijke middag."

On Stage is gericht op het opbouwen van een (beroeps)netwerk. Goed onderhouden relaties leveren leerlingen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. Tijdens het beroepenfeest zijn er drie rondes van elk drie kwartier; de eerste ronde begint om 13.00 uur. Voorafgaand maken de leerlingen via een speciaal voor hen uitgerolde rode loper hun entree in de hal, waar de beroepsbeoefenaars al klaar zitten. Eerder kregen de leerlingen van externen al les in hoe ze zich het beste kunnen presenteren naar een potentiële werkgever toe.

Het beroepenfeest hangt samen met het project 'Heerhugowaard maakt werk door verbinding', dat is opgezet om het talent te behouden voor de groei van de ondernemingen uit de regio. "De economische groei in Heerhugowaard en omgeving lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt", aldus de organisatoren. "Het is steeds lastiger om nieuwe medewerkers te vinden en toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden talenten af op de arbeidsmarkt. Om deze jongeren te behouden voor de regio dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn."

Kijk voor meer informatie op www.heerhugowaardonstage.nl

Meer berichten