Smits en Borsboom in Lucaskerk

Nieuws
Tobias Borsboom en Pamela Smits hebben een bijzondere synergie. (Foto: aangeleverd)
Tobias Borsboom en Pamela Smits hebben een bijzondere synergie. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WINKEL - Celliste Pamela Smits en pianist Tobias Borsboom verzorgen zondag 16 december vanaf 20.00 uur een concert in de Lucaskerk in Winkel.
Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid. Ze is niet alleen een uitmuntende celliste, maar is naast haar solocarrière ook een groot liefhebber van kamermuziek. Zij heeft samengewerkt met vele nationale en internationale musici en geeft geregeld concerten in verschillende samenstellingen in binnen- en buitenland. Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij onder meer met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award in 2015. Sinds 2017 werken de twee intensief samen, onder meer als artistieke leiders van de concertserie 'Vriendenconcerten' in de Zuiderkerk van Amsterdam.
Een concert door Pamela en Tobias staat garant voor een gedenkwaardige belevenis, waarbij 'sprankelend en bevlogen' synoniem staat voor hun spel. Hun avontuurlijke inslag vertaalt zich ook in de programma's waarbij ze bekend repertoire met minder bekende werken combineren. Het concert wordt verbaal door de musici zelf ingeleid. Het programma brengt onder meer werken van Franz Liszt, Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Josef Suk, Antonín Dvořák en David Popper.
Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.culturelestichtingniedorp.nl, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemhart in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op 0224-542119.