Flessenactie gymnastiekvereniging Victor

Nieuws
De kinderen van gymnastiekvereniging Victor halen binnenkort lege statiegeldflessen op. Bewaar ze voor hen! (Foto: aangeleverd)
De kinderen van gymnastiekvereniging Victor halen binnenkort lege statiegeldflessen op. Bewaar ze voor hen! (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OBDAM – Kinderen en ouders van gymnastiekvereniging Victor Obdam komen de dag na kerst - donderdag 27 december - langs de deur om statiegeldflessen op te halen. Bewaar de flessen in een grote tas, dan is het makkelijk overhandigen aan degene die ze ophaalt.
Jeugdleden en ouders verzamelen zich om 10.00 uur in de gymzaal, Van Wassenaerstraat 14 in Obdam. Iedereen is natuurlijk welkom, neem onder meer ook vriendjes of zusjes mee. Na uitleg over de actie worden de kinderen in groepjes verdeeld en gaan met een ouder op pad. Voorzien van lege kratten, tassen en grote plastic zakken komen ze aan de deur. Wie niet thuis is, kan de flessen in een tas of doosje bij de deur zetten. Mensen die geen statiegeldflessen, maar wel willen doneren, kunnen wat geld geven. De hele maand december staat een grote krat bij de ingang van de gymzaal om flessen in te leveren.
Alle flessen worden die middag ingeleverd en het statiegeldbedrag wordt ingezet voor de vereniging om financieel rond te komen en voor aanschaf van nieuw materiaal. De doppen worden afgedraaid en opgespaard. Deze gaan naar KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt de stichting een vergoeding, welke gebruikt wordt voor de opleiding van de geleidehonden.
Na de actie krijgen de deelnemers warme chocomel of limonade, met wat lekkers. Voor alle kinderen die hielpen, wordt van 13.30 tot 16.00 uur een gyminstuif gehouden, met een prijsvraag.
De gymnastiekvereniging is een actieve vereniging en heeft kleutergym voor kinderen vanaf 3 jaar, recreatief turnen voor de basisschooljeugd en voortgezet onderwijs, free running en aerial dancing. De selectie turngroep bestaat uit bijna veertig meiden. Volwassen van 30 tot 80 jaar kunnen conditietraining en fitheidlessen volgen. Neem eens een kijkje op www.victor-obdam.nl of kom naar de gymzaal en doe mee.