'Heel Huygens bakt!' tegen natuurgeweld - Zelfgebakken taartpunten te koop in het kader van Serious Request

Nieuws
Zet de tanden in dit lekkers en steun direct het goede doel! (Foto: aangeleverd)
Zet de tanden in dit lekkers en steun direct het goede doel! (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Het Huygens College houdt vrijdag 21 december van 09.45 tot 11.00 uur de goede doelenactie 'Heel Huygens bakt!'. Leerlingen van de eerste klassen verkopen zelfgebakken taartpunten om geld in te zamelen voor Serious Request, de jaarlijkse actie van Het Rode Kruis. Dit jaar wordt geld ingezameld om Het Rode Kruis in staat te stellen (arme) bewoners te beschermen tegen de gevolgen van natuurgeweld.
Taarten bakken rond de feestdagen begint zo langzamerhand een traditie te worden op het Huygens College. "Vorig jaar deden we de actie voor het eerst en dat was een groot succes", vertelt initiatiefneemster Marie Louise Dam enthousiast. "We hadden zo'n 120 taarten en er kwam veel bezoek op af. De opbrengst was vorig jaar € 2.009,-. Dat hopen we dit jaar natuurlijk te overtreffen." Met het bakken wordt natuurlijk ingehaakt op het succes van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. "Vorig jaar won Hans, een jonge student die maar een paar jaar ouder is dan onze leerlingen. Mogelijk stimuleert dat hen ook om met bakken aan de slag te gaan."

Gastlessen

Naast het bieden van goed onderwijs vindt het Huygens College het belangrijk om de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen te stimuleren. "Daar hoort bij dat we hen ook graag willen laten inzetten voor mensen die het minder goed hebben", legt Marie Louise uit. "Wij hebben gekozen voor Serious Request omdat deze actie landelijk goed bekend is en omdat Het Rode Kruis ook gastlessen biedt. Als voorbereiding op de actie hebben alle eerstejaarsleerlingen maandag 17 december een gastles van een vrijwilliger van het Rode Kruis gekregen. De gastles ging over de gevolgen van natuurrampen en over de inzet van het Rode Kruis voor arme bewoners die hiermee te maken krijgen. In deze tijd van klimaatverandering is dit een actueel thema die waarschijnlijk ook goed aansluit bij de belevingswereld van pubers."
Twee locaties

De leerlingen van de locatie Bergmolen houden de taartverkoop in de aula; de leerlingen van de Umbriëllaan verkopen taartpunten in wijkcentrum De Zon aan het Brandpunt 1 in Heerhugowaard. Taartpunten kosten € 3,- per stuk. De school schenkt er gratis koffie en thee bij. De leerlingen hopen op een grote opkomst. Marie Louise: "Voor veel Heerhugowaarders is dit wellicht een goed moment om het gebouw van de locatie Bergmolen nog eens van binnen te zien. Aan het eind van dit schooljaar wordt het gebouw gesloopt, omdat de nieuwbouw dan opgeleverd wordt."