Het Vergeten Kind ontvangt vette cheque - Personeel Blosse schenkt waarde kerstpakket aan goede doel

Nieuws
Jan Broer toont trots de cheque waarmee het goede werk voor Het Vergeten Kind mogelijk gemaakt kan worden. Vlnr. Nick Zwemmer (adjunct-directeur De Vlindertuin), Bob Bruins (conciërge De Vlindertuin), Jan Broer (stichting Het Vergeten Kind) en Jeroen Spanbroek (lid College van Bestuur Blosse).
Jan Broer toont trots de cheque waarmee het goede werk voor Het Vergeten Kind mogelijk gemaakt kan worden. Vlnr. Nick Zwemmer (adjunct-directeur De Vlindertuin), Bob Bruins (conciërge De Vlindertuin), Jan Broer (stichting Het Vergeten Kind) en Jeroen Spanbroek (lid College van Bestuur Blosse). rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Het personeel van Blosse heeft een flink bedrag gedoneerd aan stichting Het Vergeten Kind. De kinderen van de leerlingenraad van kindcentrum De Vlindertuin overhandigden namens hen een cheque ter waarde van € 3.020,- aan vertegenwoordiger Jan Broer van Het Vergeten Kind. Personeelsleden van Blosse doneerden gul de waarde van hun kerstpakket aan dit goede doel.
Het is een goede traditie bij Blosse om aan het einde van het jaar alle professionals te bedanken voor hun tomeloze inzet voor de kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Blosse biedt de collega's de mogelijkheid een keuze te maken uit vijf kerstpakketten, samengesteld met duurzame producten en zo mogelijk ook in deze streek geproduceerd. Dit jaar kon wederom ook gekozen worden om de waarde van het kerstpakket te doneren aan een goed doel. Alle personeelsleden zijn in de gelegenheid gesteld om een goed doel aan te dragen. Vier goede doelen werden genomineerd en allemaal hadden ze als bestemming – hoe kan het ook anders – kinderen. Na de stemming onder alle personeelsleden is Het Vergeten Kind met de meeste stemmen gekozen tot Blosse's goede doel van 2018.

De Vlindertuin

Bob Bruins, conciërge bij kindcentrum De Vlindertuin – één van de kindcentra van Blosse - droeg het goede doel aan. "Mijn schoonmoeder vraagt telkens als zij haar verjaardag viert om geld. Geld dat zij zelf goed zou kunnen gebruiken, maar dat zij steevast weggeeft aan dit goede doel. Een mooi gebaar van dit mooie mens. Het leek mij dit jaar een goed idee om haar traditie kracht bij te zetten. Daarom heb ik dit goede doel aangedragen. Wat fijn om te merken dat mijn collega's dit doel ook ondersteunen."
De leerlingen in de leerlingenraad kregen de eer om de cheque te overhandigen aan Jan Broer, vrijwilliger bij Het Vergeten Kind, maar niet nadat zij hem het hemd van het lijf hadden gevraagd over de stichting, zijn vrijwilligerswerk, zijn achtergrond en de kinderen die verzorgd worden door Het Vergeten Kind. En zo werd het voor iedereen een leerzame en ontroerende middag.
Het Vergeten Kind

In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.
Meer weten? Kijk op www.hetvergetenkind.nl. Doneren mag altijd: bankrekeningnummer is NL83 RABO 0172 4314 84 ten name van Stichting Het Vergeten Kind.