Hugo Boys wint degradatiekraker

HEERHUGOWAARD - Hugo Boys speelde zondag 23 december de belangrijke thuiswedstrijd tegen Texel '94. Voor de wedstrijd stond Texel op drie en Hugo Boys op zeven punten. De winnaar van deze wedstrijd zou goede zaken doen inzake het voorkomen van rechtstreekse degradatie.
Hugo Boys startte sterk; binnen een minuut kreeg het twee goede kansen via Bo Groen en Jari Veldman. Deze gingen er echter niet in. Hugo Boys bleef aanvallen en in de zestiende minuut was het wederom Groen die een grote kans kreeg om de score te openen. Uit deze aanval kwam een vrije trap vanaf de rechterkant van Jeffrey de Cocq van Delwijnen, die Groen achter de vijftienjarige doelman van Texel wipte: 1-0. Hugo Boys had zo zijn begeerde voorsprong. Texel speelde verzorgd voetbal zonder echt gevaarlijk te worden, tot een prima ingedraaide corner door de vrijstaande Danilo Griffioen achter Hugo Boys-keeper Nick Beers werd geschoten: 1-1. In de veertigste minuut kwam het mooiste moment van de wedstrijd. Aan de rechterkant nam De Cocq van Delwijnen een vrije trap. Met veel gevoel krulde hij de bal in de rechterkruising en bracht Hugo Boys wederom op voorsprong. De 2-1 was tevens de ruststand.
De tweede helft kenmerkte zich door echt degradatievoetbal. Hugo Boys begon onrustiger te spelen en Texel '94 combineerde aardig tot het zestienmetergebied. Zo ontwikkelde zich een wedstrijd met weinig kansen. De enige kans ontstond door een mislukte voorzet die knap door de keeper van Texel uit de kruising werd gehaald. Door de stand bleef het spannend. In de slotfase wist Hugo Boys de wedstrijd toch nog naar zijn hand te zetten: in de negentigste minuut speelde invaller Martijn Hand precies op het juiste moment Bob de Wit aan. Deze passeerde keeper Myron Coot en tekende zo de bevrijdende 3-1 aan.
Door deze zege klimt Hugo Boys naar de elfde plaats in klasse 3A.