Stichting Babyspullen en Mamaloes slaan handen ineen

Nieuws
In een babystartpakket vind je basisbenodigdheden voor een kleintje. (Foto: archief)
In een babystartpakket vind je basisbenodigdheden voor een kleintje. (Foto: archief) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Stichting Babyspullen en Mamaloes slaan de handen ineen om kinderen die op of onder de armoedegrens worden geboren een goede start te geven.
Helaas heeft niet iedere (aanstaande) ouder de financiële middelen om alle spullen te kopen die nodig zijn om te voorzien in de basisbehoeften van een kindje. Daarom is de Heerhugowaardse Marjolijn Hermus in 2012 gestart met Stichting Babyspullen. Zij verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen om babystartpakketten te maken voor (aanstaande) ouders die op of onder de armoedegrens leven. De Brabantse Loes de Volder, oprichtster en eigenaresse van MamaLoes, is in 2009 begonnen met haar eigen winkeltje in Goirle. Een winkeltje met nieuwe en tweedehands spullen om (aanstaande) ouders voor te bereiden op de komst van hun kleintje. Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Babyspullen en MamaLoes zijn twee totaal verschillende organisaties, maar werken vanuit dezelfde gedachte: 'Elk kind heeft recht op een goede start!'.

Samenwerking

Uit deze gedachte is jaren geleden al een samenwerking tot stand gekomen. Stichting Babyspullen kan producten voor in de babystartpakketten bij Mamaloes tegen inkoopprijs inkopen. Na vijf jaar lang ondersteuning vanaf de zijlijn is het tijd voor een intensievere samenwerking. MamaLoes wordt ambassadeur van Stichting Babyspullen. Ze hebben een gezamenlijk doel: elk kind zorgeloos laten opgroeien, ook als ze op of onder de armoedegrens worden geboren. Door het aanbieden van babystartpakketten aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben, hoopt Stichting Babyspullen een stukje van de zorgen weg te nemen.
Draag steentje bij

Iedereen kan een steentje bijdragen aan het vullen van de babystartpakketten van Stichting Babyspullen. Van elk product uit de eigen collectie van MamaLoes dat verkocht wordt, gaat een deel van het bedrag direct naar Stichting Babyspullen. Deze producten zijn te herkennen aan het Stichting Babyspullen-kenmerk. Natuurlijk kan men ook zelf een donatie doen of spullen inleveren bij een van de inzamelpunten van de stichting. Alle winkels van MamaLoes hebben een rode container van Stichting Babyspullen staan. In deze container kunnen overbodig geworden babyspullen gedoneerd worden. Maak er een ander blij mee! Van kleding tot beddengoed en van verzorgingsproducten tot luiers. Kortom: alles wat een (aanstaande) ouder voor zijn of haar kleintje nodig heeft!
"Ik vind het geweldig om met Mamaloes samen te kunnen gaan werken", aldus Marjolijn Hermus. "Samen kunnen we nog meer kindjes een goede start bezorgen."
Kijk voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl en www.mamaloesbabysjop.nl.