Zing samen highlights uit opera 'Carmen'

Nieuws
Marie Anne Pak (achter de piano) begeleidt de cursisten. (Foto: Frits de Beer)
Marie Anne Pak (achter de piano) begeleidt de cursisten. (Foto: Frits de Beer) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Cool organiseert onder de naam 'Expeditie Carmen' vanaf zaterdag 12 januari een speciaal korenproject. Aan de hand van lezingen en workshops leren deelnemers meer over de achtergronden van deze wereldberoemde opera. Het project sluit af met een presentatie en een bezoek aan de voorstelling 'Carmen' door operazangeres Tania Kross in het eigen Cool-theater.
Het project staat onder bezielende leiding van zangdocente Marie Anne Pak. "Met Expeditie Carmen wil Cool een combinatie maken van het genieten van een voorstelling met het zelf actief zingen van de highlights uit de opera 'Carmen' van Bizet. Aangezien Tania Kross met haar eigen, eigenzinnige uitvoering in februari in onze Rodi Media-zaal staat is dit een uitgelezen gelegenheid om deze combinatie te maken."
Marie Anne zal als dirigent, zangeres en zangdocent in vijf bijeenkomsten met zo veel mogelijk zangers en zangeressen aan de slag om zelf te zingen en de opera zodoende van binnenuit te leren kennen. "Natuurlijk geef ik veel achtergrondinformatie over de opera, naast het spannende verhaal van Carmen. Het is een opera met zeer aansprekende muziek. Vooral de persoon Carmen, met haar uitgesproken zwoele karakter, spreekt tot de verbeelding. Ook de scène waarin de tarotkaarten worden gelegd heeft altijd een sterke uitwerking door de beeldende muziek van Bizet. Gepaard aan vrolijkheid en uitbundigheid is dit een aantrekkelijke schouwspel. Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Ik zal één- tot vierstemmige muziek gaan zingen met de deelnemers. Natuurlijk geven we een eigen presentatie van deze Expeditie Carmen, zaterdag 16 februari. Dit project wordt afgesloten met een bezoek aan de voorstelling 'Carmen', donderdag 28 februari in de Rodi Media-zaal van Cool.
Meedoen aan het project is inclusief de toegangskaart voor de voorstelling. Als mensen reeds kaarten hebben gekocht, wordt dit uiteraard verrekend met de cursusprijs."
Het project start zaterdag 12 januari om 10.00 uur en omhelst zes lessen. Aanmelden kan via www.coolheerhugowaard.nl.