Gino Knies sprint naar drie medailles NK baan

Nieuws
Gino Knies in actie op de wielerbaan. (Foto: aangeleverd)
Gino Knies in actie op de wielerbaan. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Binnenkort wordt hij achttien jaar, Gino Knies. Bijna twee en een half jaar geleden vertrok de talentvolle Heerhugowaarder naar trainingscentrum Papendal, om zijn droom uit te laten komen. Eind december reed hij op het NK baanwielrennen naar drie medailles.
Van 27 tot en met 30 december werd het Nederlands kampioenschap verreden op de wielerbaan Omnisport in Apeldoorn. Na een zware strijd behaalde Gino het zilver op het onderdeel sprint. Dat het erg close was, bleek wel uit het feit dat er maar liefst drie ritten nodig waren voor er een winnaar kon worden aangewezen. Op de tijdrit over één kilometer was er eveneens een zilveren medaille voor de Heerhugowaarder, en ook hier was het spannend tot de laatste seconde. Gino kwam slechts een tiende tekort voor het goud.
Op laatste dag van het NK stond de Keirin op het menu. Met gemak haalde Gino de finale. Hierin moet hij het tegen vijf anderen opnemen. "Het werd een pittige finale, met veel strijd want dat hoort bij de Keirin", blikt het wielertalent terug. "Iedereen stond strak van de spanning; het gaat tenslotte om het Nederlands kampioenschap."In de laatste 100 meter gingen de sprinters volledig los en Gino pakt het brons.
Gino: "Het was een mooi NK. Ik ben gestart op drie onderdelen en ga met drie medailles naar huis. Daar mag je uiterst tevreden mee zijn. De droom gaat gewoon verder!"