(Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)
Bedrijf in Beeld

'Bedankt voor al dat moois'

  Bedrijf in Beeld

HEERHUGOWAARD – Kringloopwinkel RataPlan Heerhugowaard bestaat 12,5 jaar en dat wordt zaterdag 16 maart van 10.00 tot 17.00 uur gevierd met een gezellig jubileumfeestjein de winkel aan de Marconistraat 16 in Heerhugowaard. Draai voor kortingen aan het rad van fortuin, geniet van live muziek van coverband Mits & Del Prado en doe je tegoed aan de gratis hapjes, sapjes, Italiaans schepijs en suikerspinnen.

"Steeds meer mensen weten ons te vinden, en het publiek wordt steeds diverser", vertelt bedrijfsleider Fleur de Jong. "Je merkt dat consuminderen, ontspullen en duurzamer leven de trend is, want we krijgen echt de prachtigste dingen binnen. Grote spullen halen we elke werkdag namens de gemeente op met het grofvuil; mooie tafels, bureaus en kasten – zelfs schilderijen en vloerkleden. Je kunt je huis heel netjes inrichten met spullen van hier. Dat heb ik zelf ook gedaan. Ik wil de mensen in Heerhugowaard en omgeving bedanken voor al het moois dat ze ons schenken. Wij zijn er heel blij mee!" RataPlan is een maatschappelijke onderneming die kansen creëert voor mens en milieu. Door elke dag nieuwe, unieke artikelen in de winkel aan te bieden wordt hergebruik bevorderd en restafval gereduceerd. RataPlan wil dat werken loont en dat iedereen mee kan en mag doen. Er worden zoveel mogelijk banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gecreëerd. Ook biedt RataPlan werkervaringsplaatsen aan mensen die door uiteenlopende redenen de aansluiting met de arbeidsmarkt verloren hebben. De ervaring die zij bij RataPlan opdoen, helpt ze de stap te maken naar een betaalde baan.

Koopjesjagers

De Jong is trots op de ruime, overzichtelijke winkel en het enthousiaste personeel. "Kringloopwinkelen heeft jarenlang een stoffig imago gehad, maar daar zie niets meer van terug. Hier waan je je in een warenhuis, waar alle tweedehandsspullen netjes gepresenteerd worden. Kringloopwinkelen op z'n leukst! Zondag 7 april hebben we een extra koopzondag, dan wordt de collectie voorjaarskleding gepresenteerd. Veel koopjesjagers staan nu al te popelen!"

Kijk ook eens op www.rataplan.nl.

Meer berichten