(Foto: aangeleverd)
Bedrijf in Beeld

Leer Frans met Alliance Française Alkmaar!

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - De taal is voor velen een uitdaging en voor anderen al jaren een struikelblok. De Alliance Française Alkmaar onderscheidt zich door de cursussen te geven in kleine groepen van maximaal twaalf personen waardoor de aandacht vooral bij de cursist ligt.

Echter de taal is slechts een klein onderdeel van de totaalbeleving Frankrijk. Nog steeds gaat het grootste deel van onze bevolking op vakantie in Frankrijk omdat de cultuur van het land ons goed bevalt. Dus is de aandacht van de Alliance er dan ook op gericht om meer informatie en kennis te verspreiden over de specifieke Franse cultuur en stelt zich als doel om meer informatie te ontsluiten door het organiseren van gerichte Franse cultuuronderdelen zoals filmavonden, lezingen bij Café Parlant, kaasproeverij en een unieke cursus over de Franse cultuur.

Geweldig Frans feest

Deze cursus op zaterdagochtend in de Kennemerwaard bibliotheek Alkmaar centrum getiteld 'La culture Française sous toutes ses facettes' behandelt in twaalf lessen filosofie, geschiedenis, kunst en literatuur. De eerste cursus eerder dit jaar was een geweldig Frans feest voor de deelnemers en we gaan in het najaar verder met twaalf nieuwe onderdelen. Tevens wordt 3 oktober in de bieb in Bergen een openbare lezing gegeven door Mr. Pascal Bruneau over de voornaamste genomineerden kandidaten Franse literatuurprijzen in Frankrijk.

Aandacht

Echter de aandacht ligt op de cursussen. Op de vele verzoeken van onze cursisten wordt ook gestart met een cursus conversatie voor gevorderden met vooral de nadruk op een informele sfeer in kleine groepen. De beginnerscursus waarbij de Franse taalkennis als basis vrijwel op nul kennis begint heeft het afgelopen cursusjaar weer veel vervolgcursisten opgeleverd die enthousiast doorgaan hun Franse taalkennis te versterken.

Doelstelling

De Alliance Française Alkmaar voldoet zo aan de doelstelling van deze wereldwijde organisatie nl. het verspreiden van de Franse taal en cultuur en het inzetten van alle geschikte middelen om dit te bereiken. Op de website www.alkmaar.afpb.nl zijn niet alleen alle cursussen zichtbaar maar onder het kopje 'adressen' ook de toegang tot vele andere websites om de taalvaardigheid en de kennis van de Franse cultuur te verbeteren. De zender TV5 steunt dit streven van harte en biedt dan ook aan iedereen hulp aan om taal en cultuur van Frankrijk te verspreiden.

Voor vragen over cursussen en cultuur is secr.alkmaar@afpb.nl beschikbaar of u kunt bellen met 06 46 43 75 83 dan beantwoord ik uw vragen persoonlijk. Tevens zijn er test- en inschrijfavonden in de Bibliotheek Alkmaar centrum op 12 september, in Wijkcentrum Overdie op 17 september. Beide vanaf 18.00 uur.

Tekst: Cor Thomas – président Alliance Française Alkmaar.

Meer berichten