Cabaretier Peter Heerschop spreekt de menigte toe.
Cabaretier Peter Heerschop spreekt de menigte toe. ((Foto: Aangeleverd))

Jaarlijks evenement Rabobank in teken van Geld & Geluk

  Bedrijf in Beeld

REGIO - Genieten van boeiende betogen, spetterende optredens en ondertussen inspiratie opdoen om nóg vrolijker door het leven te gaan. De bezoekers van het jaarlijkse ledenevent van Rabobank Alkmaar en omstreken konden letterlijk 'hun geluk niet op'. Het ledenevent, donderdagavond 31 oktober in het Alkmaarse TAQA Theater De Vest, stond in het teken van Geld & Geluk. Zoals één bezoeker het verwoordde: "Van een event als dit word je niet alleen wat wijzer, ook een beetje blijer."

Het evenement werd geopend door directievoorzitter Ralph van Soomeren, die onder meer vertelde over de maatschappelijke betrokkenheid en inspanningen van Rabobank Alkmaar e.o. Vervolgens konden de aanwezigen genieten van een inspirerend betoog van gelukspsycholoog Ap Dijksterhuis, die het boek 'Geld Maakt Gelukkig' schreef. Zijn motto: Geluk is voor een deel maakbaar en meer geld maakt wel degelijk gelukkig(er). Daniël & Floris, winnaars van de Grote Prijs Trinitas College Heerhugowaard 2019, verzorgden een muzikaal intermezzo.

Samen zoeken naar het grote geluk

Cabaretier Peter Heerschop, die zichzelf de titel Minister van Enthousiasme toebedeelde, deed daar nog een schepje bovenop. Hij verhaalde over zijn grote fascinatie voor het begrip 'geluk' en deelde vele hilarische, openhartige en soms schaamtevolle verhalen. Ook ging hij in op zijn ontmoetingen met mensen die er voor hem toe doen. Want het ware geluk zit in relaties, sprak de cabaretier. Directievoorzitter Ralph van Soomeren bekrachtigt dit: "Juist daarom vind ik het zo belangrijk om, als coöperatieve bank, met dit evenement iets extra's te doen voor de leden van onze bank."

Meer berichten