Bij Thomas en Patricia zijn uw ogen in goede handen.
Bij Thomas en Patricia zijn uw ogen in goede handen. ((Foto: Theo Annes))

Barendse Optiek: een gloednieuwe winkel met eeuw aan historie

  Bedrijf in Beeld

HEERHUGOWAARD - Goede oogzorg is meer dan alleen een nieuwe bril. Met dat credo openen Thomas Wagener en Patricia Barendse dinsdag 12 november hun gloednieuwe winkel Barendse Optiek aan de Beukenlaan 2j in Heerhugowaard. Zaterdag 23 november is de feestelijke officiële opening. Belangstellenden kunnen dan, genietend van een hapje en een drankje, vrijblijvend kennismaken met Thomas en Patricia en hun prachtige, helemaal zelf opgebouwde winkel.

De liefde voor het vak spat er bij Thomas en Patricia van af. Patricia komt uit een familie van opticiens: haar overgrootouders startten zo'n honderd jaar geleden hun eigen brillenwinkel en sindsdien zijn ook haar moeder, zusje en zwager het vak ingerold. En Prins Brillen, de optiek die jarenlang in winkelcentrum Middenwaard zat, was van een neef van haar vader. Zelf werkt ze al tien jaar in de optiek. Thomas heeft al twintig jaar ervaring als optometrist en de twee leerden elkaar kennen toen ze allebei werkten bij Federmann in Haarlem, de oudste brillenwinkel van Nederland. "De afgelopen drie jaar hebben we hard gewerkt aan het verwezenlijken van onze droom: een eigen optiek", vertelt Patricia. Die droom is nu uitgekomen met de winkel aan de Beukenlaan, waar ze erg trots op zijn.

Geen verwijsbrief nodig

"De gezondheid van het oog is even belangrijk als de sterkte van een bril, maar wordt nog wel eens vergeten", vertelt Thomas. Als optometrist gaat hij verder waar het voor een opticien stopt. Hij spoort eventuele oogafwijkingen en (erfelijke) oogziekten op en voert onderzoeken uit om de kwaliteit van het netvlies en de samenwerking tussen de ogen te testen. Een verwijsbrief van de huisarts in niet nodig. "Bij ons is een optometrisch onderzoek standaard bij elke oogmeting", legt hij uit. Thomas en Patricia vinden het erg belangrijk om een band op te bouwen met de bezoekers van hun winkel. "Er is niets vervelender dan een bril die niet lekker zit of waar je niet goed uit kunt kijken. Daarom wordt uitgebreid de tijd genomen om de klant precies de juiste en best passende bril te kunnen aanmeten. En als 'ie dan klaar is, maken we daar een klein feestje van."

Bijzondere merken

Barendse Optiek heeft mooie, kwalitatief hoogwaardige producten voor een eerlijke prijs, zonder verborgen kosten. Bijzondere monturen van merken die je niet in elke optiek ziet, zoals het Zwitserse Einstoffen (met hout) of het Franse Face à Face (speels en modieus) en hoogwaardige brillenglazen van het Japanse merk HOYA. Brillen voor wie wil zien en gezien wil worden. Binnenkort kan men zelfs terecht voor meekleurende contactlenzen. Thomas: "Exclusieve producten hoeven niet per se duur te zijn. Bovendien betaal je bij ons alleen voor wat je nodig hebt. Een bril moet lang meegaan en precies bieden wat het oog nodig heeft - dat is waar het voor ons om gaat."

Barendse Optiek is dinsdag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 18.00 uur en op dinsdag-, woens- en vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur op afspraak. Telefoon 072-8883640. Binnenkort online: www.barendseoptiek.nl.

Meer berichten