Het team van installatiebedrijf Piet Bruijn, met Piet en zijn vrouw Nel links vooraan zittend.
Het team van installatiebedrijf Piet Bruijn, met Piet en zijn vrouw Nel links vooraan zittend. ((Foto: Aangeleverd))

P. Bruijn Installatiebedrijf al 25 jaar betrouwbaar en innovatief

  Bedrijf in Beeld

HEERHUGOWAARD – Voor duurzame installaties, sanitair, loodgieterswerk, de centrale verwarming, dakbedekking, ventilatie of airconditioning is P. Bruijn Installatiebedrijf al een kwart eeuw het juiste adres. Ook voor onderhoud en bij storingen staat het bedrijf al 25 jaar zijn mannetje. "De jaren zijn voorbijgevlogen", aldus Piet. "Elke dag kom je weer voor nieuwe verrassingen te staan. Gelukkig hebben we in die 25 jaar wel leren schakelen!"

In 1994 besloot Piet de stoute schoenen aan te trekken. "Na jaren in dienst van anderen te hebben gewerkt, als servicemonteur en bedrijfsleider, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor mezelf begonnen. Eerst in mijn eentje, maar na twee weken kon ik al een medewerker aannemen. Ik had natuurlijk al een netwerk opgebouwd en de mensen zoeken je toch weer op." Uitgangspunt in zijn werk is altijd geweest: maak van het probleem van de klant je eigen probleem. Langzaam groeide het bedrijf, totdat het pand in Dirkshorn rond 2000 te klein was geworden en Piet verkaste naar de huidige locatie op industrieterrein Zandhorst. Daar voelde hij zich direct erg welkom; dichtbij uitvalswegen en aan de rand van zijn geboorteplaats Langedijk.

Verduurzaming

De afgelopen 25 jaar is Piet Bruijn altijd meegegaan met zijn tijd. Piet: "Ik durf zelfs wel te stellen dat we in deze regio vooroplopen wat betreft duurzame energievoorzieningen. In 2002 hebben we ons eigen pand onder meer voorzien van een warmtepomp. Maar ook op het gebied van zonnepanelen en klimaattechniek hebben wij de nodige ervaring. Nu verduurzaming een hot topic is geworden, profiteren we van het feit dat we ons al langer met alternatieve energievoorzieningen bezighouden Een slimme thermostaat, hybride ketels, pelletkachels, warmtepompen en zonneboilers; wij hebben de ervaring en delen onze kennis graag."

Familiebedrijf

Piet Bruijn is een echt familiebedrijf: Piets echtgenote en mede-eigenaar Nel hield zich zo'n zes jaar met onder meer de administratie bezig en hun zonen Bastiaan, Leon, Michel en Niels zijn allemaal werkzaam in het bedrijf, dat inmiddels uit veertien vaste medewerkers bestaat en daarnaast een netwerk van zzp'ers tot zijn beschikking heeft die in drukke tijden kunnen worden ingeschakeld. Piet: "De afgelopen 25 jaar maakte ik lange dagen; werkweken van tachtig uur waren geen uitzondering. Mijn gezin heeft daar altijd begrip voor gehad en mij in mijn werk gesteund. De jongens groeiden op in het bedrijf, gingen toen ze klein waren al mee naar klussen. Niet zo gek dus dat ze allemaal het vak in zijn gerold."

Stapje terug

Piet houdt nog altijd van zijn vak, waarin het constant puzzelen is ("Mijn planning kan ik vaak om 09.00 uur al bijstellen"). "Je wilt gewoon altijd klaarstaan voor de klant, hoe groot of klein de klus ook is. Als er wat is, moet je het oplossen. Over twee jaar wil ik een stapje terug doen, al zal ik altijd zijdelings betrokken blijven en bijsturen waar nodig. Maar die jongens willen zich ook bewijzen natuurlijk." Om het 25-jarig jubileum op passende wijze te vieren is er donderdag 19 december een bedrijfsfeest voor medewerkers en hun partners, familie en vrienden. In het voorjaar volgt een actie voor klanten.

Meer weten? Kijk op pietbruijn.nl en Facebook.

Meer berichten