Ondersteunende thuiszorg regelen in Heerhugowaard: zo doet u dat

Partnerbijdrage
Kunnen u en uw naaste extra zorghulp gebruiken? Dan is Zuster Jansen er voor u.
Kunnen u en uw naaste extra zorghulp gebruiken? Dan is Zuster Jansen er voor u. (Foto: Pexels)

HEERHUGOWAARD – Mantelzorgers dragen de zorg voor een geliefde. Dat doen zij natuurlijk met liefde, ze staan graag klaar om hun naaste te helpen. Soms kan het echter lastig zijn om blijvend passende zorg te kunnen bieden. Zeker wanneer de hulpbehoevende steeds meer verzorging nodig heeft, bijvoorbeeld door dementie. Herkent u dit? Heeft u het gevoel dat uw naaste (en uzelf) extra zorghulp kunnen gebruiken? Laat u dan ondersteunen door zorgtaken over te dragen, bijvoorbeeld aan een particuliere thuiszorgorganisatie zoals Zuster Jansen.

Passende thuiszorg in Heerhugowaard

Ook in Heerhugowaard zijn er verschillende mogelijkheden om passende en ondersteunende thuiszorg te regelen. Is het lastig om uw werk, gezin en de mantelzorg te combineren? Dan is vijf-uurszorg een goede optie om uw zorgtaken tijdelijk over te dragen. Op deze manier kunt u, als mantelzorger, even bijkomen zonder dat de zorg van de hulpbehoevende hieronder lijdt.

Wanneer uw naaste de diagnose dementie heeft, zult u merken dat in een gevorderd ziekteverloop meer zorg nodig is. U kunt er dan zelfs voor kiezen om alle zorg uit handen te geven. Bij Zuster Jansen kunt u de ondersteuning opbouwen tot 24-uurs zorg

De zorg van Zuster Jansen is al op korte termijn te regelen, ook in Heerhugowaard. Zuster Jansen werkt daarnaast altijd met kleine teams van maximaal vijf personen. U heeft dus altijd te maken met een bekend en vertrouwd gezicht.

Kosten

Particuliere thuiszorg betaalt u uit eigen zak. Hier staat wel tegenover dat u alle touwtjes zelf in handen heeft. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel zorg u wenst. Vaak is het wel mogelijk om een deel van de kosten te betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of bij langdurige ziekte met een vergoeding vanuit de Wet Langdurige Ziektekosten (WLZ). Zuster Jansen helpt u graag bij de inventarisatie van de kosten.

Meer informatie over particuliere thuiszorg in Heerhugowaard is te vinden op het speciaal ingerichte zorgportaal van Zuster Jansen.