Kapsalon CC Coiffures viert dertigjarig bestaan

Partnerbijdrage
Eigenaresse Nanda Raben in haar prachtige kapsalon CC Coiffures. 'Zo fijn dat de mensen ons nog steeds weten te vinden.'
Eigenaresse Nanda Raben in haar prachtige kapsalon CC Coiffures. 'Zo fijn dat de mensen ons nog steeds weten te vinden.' (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD – Kapsalon CC Coiffures aan de Olmenlaan viert deze maand zijn dertigste verjaardag. Normaal gesproken is dat reden voor een feestje, maar omdat het coronavirus ons nog altijd parten speelt zit een gezellige receptie er vooralsnog niet in. Maar dat betekent niet dat er geen aandacht besteed wordt aan het jubileum. “We hebben slingers en ballonnen opgehangen om de salon een extra feestelijk tintje te geven”, vertelt eigenaresse Nanda Raben. “Ook versieren we de koffiebekers voor onze klanten. Mensen mogen het absoluut weten dat we dertig jaar bestaan!”

We houden ervan mensen lekker in de watten te leggen

CC Coiffures heeft, net als zo’n beetje elk ander bedrijf, een raar jaar achter de rug. Tijdens de eerste lockdown moest de zaak zeven weken dicht en tijdens de tweede lockdown zelfs twaalf weken. “De aankondiging van de tweede lockdown kwam vlak voor kerst, de periode waarin we het anders altijd razend druk hebben. Dat was echt niet grappig”, blikt Nanda terug. 

“In de tussentijd bleven we zichtbaar dankzij social media. Mensen weten onze Facebook- en Instagrampagina’s (@cccoiffures en @beautysalonsorelle) goed te vinden en door regelmatig leuke initiatieven te lanceren zoals het Product van de Week en de Beauty@Home-kit, konden we hen laten weten: we zijn er nog’.”

‘Kerst 2.0’

Reikhalzend werd uitgekeken naar het moment dat de deuren weer open mochten. Dat was op 3 maart. “We werden meteen platgebeld toen bekend werd dat we weer open mochten. Dat was kerst 2.0 voor ons. Zo fijn om iedereen weer te mogen knippen en verven en een goed gevoel te geven! Gelukkig voor ons is onze kapsalon ruim genoeg om, ook met anderhalve meter afstand, meerdere klanten tegelijk te kunnen ontvangen.”

Ontspanningsbelevenis

CC Coiffures werd in 1991 gestart door Corrie Locher en zat toen al aan de Olmenlaan, maar nog niet in het prachtige ruime pand waar de kapsalon nu gehuisvest is. In 2001 nam Nanda het stokje over. “Ons adres is altijd Olmenlaan 10 geweest, maar we hebben wel in verschillende panden gezeten. Sinds tien jaar delen we de voordeur met Beautysalon Sorelle, dat gerund wordt door mijn zus Esther. We bieden ook gezamenlijke arrangementen aan, voor een totale ontspanningsbelevenis. Ik denk dat iedereen dat wel zou kunnen gebruiken na het afgelopen jaar!”

Goed gevoel

Het kenmerkt zowel CC Coiffures als Beautysalon Sorelle: beide salons bieden luxe zonder dat het meteen duur is. “Mensen willen verwend worden”, vertelt Nanda. “Wij leggen ze in de watten. We nemen de tijd voor onze klanten, maken het gezellig en laten ze stralend, met een goed gevoel en een mooie nieuwe coupe weer de deur uitgaan. De meeste producten die we gebruiken zijn PPD- en dierproefvrij, zonder allergenen, parabenen, sulfaten en ammonia – en veelal vegan. Ook dat draagt bij aan dat goede gevoel.”

Bedanken

Nanda wil de klanten hartelijk bedanken voor hun vertrouwen in de afgelopen dertig jaar. “En al helemaal in deze tijd. Geweldig dat de mensen nog steeds bij ons blijven komen. Ook vinden we het heel fijn dat iedereen zich zo goed aan de coronaregels houdt. Zo houden we het vast nog wel wat jaartjes vol!”

Meer info op www.cccoiffures.nl en www.salonsorelle.nl. Afspraak maken? Ga naar www.komknippen.nl of bel 072-5712262.