‘Bij NIKO voelt het als familie’

Partnerbijdrage
Daniëlle: 'Het welzijn van de mensen vinden mijn collega’s en ik héél belangrijk'.
Daniëlle: 'Het welzijn van de mensen vinden mijn collega’s en ik héél belangrijk'. ((Foto: Julie Marie))

REGIO - Als kind wilde Daniëlle Torn operatieassistent worden. Toch begon ze haar werkende carrière in een heel andere branche. Nu heeft ze sinds een aantal jaar helemaal haar plek gevonden in de ouderenzorg. Ze is begonnen als gastvrouw en kreeg al gauw de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen tot Verzorgende IG. Inmiddels is ze specialist op het gebied van hygiëne én eindverantwoordelijke rondom het zorgproces van verschillende bewoners. Een gesprek met een bevlogen, maar bescheiden vrouw.

Partnerbijdrage dossier

Wat vind je zo fijn aan het werken bij NIKO? 

“Het fijne aan het werken bij NIKO is dat het kleinschalig is. Het warme familiegevoel, de gemoedelijkheid en de belangstelling voor elkaar. En dan niet alleen als collega’s onder elkaar, maar organisatiebreed, dát zie je niet vaak. Iedereen kent elkaar. Bij veel organisaties beperkt dit zich toch tot de afdelingen zelf.”

Heb je veel inspraak in je werktijden? 

“Ja, je kunt zeker je wensen aangeven. Ik werk voornamelijk dagdiensten, omdat dat mijn voorkeur heeft. Dat is overigens óók een voordeel van de kleinschaligheid. De teammanager kent jou goed en weet wat jij graag wil. Alles is bespreekbaar.”

Wat doe je zoal op een dag?

“Zeventig procent van de dag ben ik aan het zorgen voor onze bewoners, veelal met een psychogeriatrische achtergrond. Het welzijn van de mensen vinden mijn collega’s en ik héél belangrijk; daar wil ik altijd ruim de tijd voor nemen en dat kán hier ook. We betrekken onze bewoners bij wat ze nog wél kunnen!”

Wat doe je naast de zorgtaken nog allemaal? 

“Naast de administratieve taken zit ik in de hygiënecommissie, bestel ik incontinentie- en wondmateriaal en geef ik met een aantal collega’s begeleiding aan leerlingen op verschillende niveaus. Ik ben ook zorgverantwoordelijke (EVV’er). Dit houdt in dat ik de spil ben tussen de bewoner, zijn of haar familie, het team en de artsen.”

Heb je nog toekomstdromen? 

“Eigenlijk vooral die verdieping opzoeken vind ik heel leuk en daar is ook ruimte voor gelukkig, dankzij scholing. Méér weten over bepaalde medische onderwerpen blijft mij prikkelen. Daarom lig ik op vakantie ook met plezier met een boek over hersenen op het strand.”