Ouderwetse service ViaErwin

Partnerbijdrage
'Als ik die extra stap kan zetten voor mijn klanten, dan doe ik dat graag.'
'Als ik die extra stap kan zetten voor mijn klanten, dan doe ik dat graag.' (Foto: AGHeeremansPhotography)

BROEK OP LANGEDIJK - ViaErwin, de naam is even logisch als briljant. “Wie een rollator, sta-op stoel, scootmobiel of welk ander hulpmiddel dan ook nodig heeft, regelt dat met de beste service via mij, Erwin Tebbertman!”

De goedlachse ondernemer is al 18 jaar werkzaam in de verkoop en reparatie van hulpmiddelen voor mensen met een beperking bij zijn inmiddels steeds meer bekende bedrijf in Broek op Langedijk in Noord Holland. ViaErwin biedt vele mogelijkheden en een breed scala aan producten om de mobiliteit voor mensen te verbeteren, waaronder rolstoelen, aangepaste fietsen, scootmobielen, maar ook hulpmiddelen voor het lopen zoals wandelstokken, krukken en rollators.

Hij groeit bijna uit zijn jasje aan de Hornweg 40 in Broek op Langedijk, de winkel staat van voor naar achteren vol met diverse modellen van stoelen, fietsen en rollators. “De aanschaf van een dergelijk hulpmiddel is kostbaar, dus mensen moeten het uitgebreid kunnen uitproberen. Dat kan in mijn showroom. Ik neem alle tijd. In de sta-op fauteuils moet je gewoon even een kwartier zitten om te voelen of ie fijn zit. Kopje koffie erbij en een praatje is voor mij heel normaal.”

Scootmobiel uitproberen

U kunt bij ViaErwin op afspraak ook een scootmobiel uitproberen, 3 of 4 wiel, ze staan voor u klaar in de showroom. Een stukje fietsen op een Vanraam fiets, zoals de duo fiets en de Easyrider? Ook dat is geen probleem.

Voordat hij in deze business terecht kwam was Erwin onder andere kok, schoonmaker en in de technische dienst werkzaam bij een thuiszorgorganisatie. Vooral zijn talent om snel dingen te repareren kwam deze handige Harry bij het laatste bedrijf goed van pas. Maar ook het praatje en de aandacht voor de doelgroep van de thuiszorgorganisatie, oudere mensen en mensen met een beperking, spraken hem erg aan. “Aardige mensen die meestal heel dankbaar zijn. Ik vond het heel prettig om een stapje extra voor ze te zetten. Ik belde wel even rond als er iets moest worden besteld of keek zelf wel even of ik ter plekke een kabeltje kon vervangen. Een overname door een grote partij veranderde de bedrijfsmentaliteit en ik voelde dat het tijd was om voor mezelf te beginnen.”

Sindsdien gaan de zaken erg goed. Zo goed dat Erwin eigenlijk alweer op zoek is naar een groter pand, waar hij nog meer showroommodellen kwijt kan en bovendien een grotere voorraad kan aanleggen. “Mensen schrikken vaak van de levertijd, die soms best lang kan zijn. Zeker na de eerste coronagolf kwam er een piek in de bestelling van aangepaste fietsen en duofietsen. Mensen wilden naar buiten, bewegen, de frisse lucht in. Als ze dan hoorden dat de levertijd soms wel 12 tot 14 weken was, was dat een fikse tegenvaller. Ik adviseer mensen bij deze dan ook van harte om nu een afspraak te maken en niet te wachten totdat het weer voorjaar is!”

Hulpmiddelen maken het leven een stukje aangenamer en daar helpt Erwin u met liefde bij. “Ik ga vrij ver in mijn service hoor”, lacht hij verontschuldigend. Zo was er laatste een dame op zoek naar een specifieke lichtgewicht rolstoel. Na een rondje bellen vond Erwin een leverancier maar die bevond zich wel in Nieuwegein. Die mevrouw had geen vervoer dus Erwin heeft haar met zijn bedrijfsbus opgehaald en naar die leverancier gebracht en vervolgens weer keurig thuisgebracht. “Tja, ik vind dat logisch hoor. En als ik die extra stap kan zetten, dan doe ik dat gewoon graag.”

Voor al uw hulpmiddelen gaat u naar www.viaerwin.nl of bij vragen mailt u naar info@viaerwin.nl. Het bedrijf is gevestigd aan de Hornweg 40 in Broek op Langedijk en te bezoeken op afspraak. “Mensen mogen me eerst ook altijd even bellen op 06-37324139!”

Het pand van ViaErwin aan de Hornweg in Broek op Langedijk.