‘Shiatsu brengt rust en ontspanning’

Partnerbijdrage
Wilma Tamminga (rechts) met Gonny Laan Willemsen.
Wilma Tamminga (rechts) met Gonny Laan Willemsen. (Foto: aangeleverd)

Sinds januari 2020 heeft Wilma Tamminga een eigen praktijkruimte aan de Beukenlaan 2F in Heerhugowaard. “Het is helemaal nieuw en we hebben de praktijk vanaf casco opgebouwd. Het is een mooie sfeervolle praktijk geworden, waar ik samen met Gonny Laan Willemsen met veel plezier werk”, vertelt Wilma.

Shiatsu? Gonny legt uit wat het is en voor wie het geschikt is: “In onze drukke Westerse wereld is de Oosterse Shiatsu een verademing. Shiatsu brengt rust en ontspanning in je leven. Bij de Oosterse geneeskunst gaat men op zoek naar de oorzaak en bestrijdt men niet alleen de symptomen. Hierbij richt men zich niet alleen op de fysieke mens, maar op alle factoren die invloed hebben op het welzijn; lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel.”

Herstellend vermogen

“De shiatsu is er op gericht, het zelfherstellende vermogen van ons lichaam te stimuleren en te handhaven. Een shiatsu ondergaan is een intense, ontspannende en leerzame ervaring. Shiatsu is altijd prettig om te ondergaan. U hoeft geen specifieke klachten te hebben. Het versterkt uw basisconditie, vitaliseert, ontspant, kalmeert en verbetert het lichaamsbewustzijn en werkt preventief.”

Wanneer Shiatsu

Mensen die een afspraak maken bij de shiatsu praktijk nemen met de kleding aan plaats op de behandeltafel of futon, dit is een dikke katoenen mat waar je comfortabel op kunt liggen. Tijdens de eerste behandeling wordt het gehele lichaam behandeld. Zijn er pijnlijke, plekken, zijn er triggerpoints, dan wordt de behandeling zodanig aangepast zodat het lichaam de druk verdraagt. Na de eerste behandeling wordt de frequentie en verdere aanpak besproken. Wilma: “Bij pijn in uw lichaam, zoals hoofd, schouders, knieën en voeten is de Namikoshi Shiatsu een aangename behandeling om van de pijn af te komen. Mensen met stressklachten kunnen veel baat van de Namikoshi Shiatsu hebben, maar de shiatsu kan ook helpen bij veel andere klachten, variërend van nekklachten, prikkelbare darmsyndroom tot migraine, maar ook met emotionele- en stressgerelateerde klachten zoals angst en depressie, slapeloosheid of burn-out klachten kunnen worden verlicht. Ik zou zeggen kom een keer langs en onderga het!” 

Nog één ding: “Medio januari 2021 starten wij met diverse opleidingen in samenwerking met www.dutchshiatsucollege.nl. In korte workshops kun je de heilzame werking van Shiatsu ervaren, geven en ontvangen door middel van workshops en bijscholing. Wilt u weten of Namikoshi Shiatsu voor u kan helpen, neem dan contact op met Praktijk WeWilGo, Beukenlaan 2F in Heerhugowaard, tel. 06-50525406, e-mail: info@tammercare.nl. Of kijk voor meer info op www.tammercare.nl.