Martijn (l) en Jeroen Rood zetten de familietraditie voort.
Martijn (l) en Jeroen Rood zetten de familietraditie voort. ((Foto: Vincent de Vries))
Bedrijf in Beeld

'Nee' bestaat niet voor witgoedspecialist Koos Rood

  BiB

HEERHUGOWAARD – Koos Rood is al ruim 35 jaar dé witgoedspecialist van de regio. Vanuit de vestiging aan de Middenweg 231 in Heerhugowaard verkoopt en repareert het familiebedrijf witgoed in alle soorten en maten. "Doordat wij uit ons magazijn in Obdam meer dan 300 apparaten uit voorraad kunnen leveren, is een nieuw apparaat meestal binnen 24 uur geplaatst en aangesloten", aldus Jeroen Rood, die sinds het overlijden van zijn vader Koos in 2013 samen met zijn broer Martijn en moeder Romy de scepter zwaait over de zaak.

Witgoedspecialist Koos Rood heeft een uitgebreid assortiment aan wasmachines, vaatwassers, koelkasten, wasdrogers, magnetrons, stofzuigers, fornuizen en koffiemachines. "Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor de lange termijn, luisteren naar de wensen van de klant en geven vakkundig advies – in de winkel of bij de klant thuis", aldus Jeroen. Een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van de witgoedspecialist is de uitstekende service. "Het woordje 'nee' bestaat voor ons eigenlijk niet, we gaan overal achteraan. Zo begrijpen we maar al te goed dat het voor een druk gezin heel vervelend is als de wasmachine defect is, vandaar dat wij bij een storingsmelding razendsnel ter plekke zijn. Ook op zaterdag!"

Toespitsen op beleving

De winkel aan de Middenweg staat bekend om zijn grote assortiment aan apparaten van alle bekende merken, inclusief een compleet Miele Innovation Center. "Binnen nu en uiterlijk een jaar willen we de winkel helemaal gaan verbouwen en ons toespitsen op beleving, zodat klanten meteen al kunnen zien wat er allemaal mogelijk is met een apparaat. Ook kunnen we laten zien wat we allemaal in huis hebben. Zo weet bijvoorbeeld niet iedereen dat wij specialist zijn in het omzetten van gas naar inductie, wat momenteel natuurlijk een hot item is", aldus Jeroen. "Daarnaast kunnen we de Quooker-warmtekranen in elke keuken plaatsen en kunnen we alle soorten inbouwapparatuur vervangen. Ook op trends als zuinig- en duurzaamheid en besturing via WiFi spelen wij graag in."

Dat de winkel straks een compleet andere uitstraling krijgt, betekent overigens niet dat Witgoedspecialist Koos Rood inboet op service, want die blijft zoals vanouds compleet, betrouwbaar en vanzelfsprekend!

Witgoedspecialist Koos Rood, Middenweg 231 in Heerhugowaard. Telefoon 072-5712121. Kijk ook eens op koosrood.nl.

Meer berichten