(Foto: Aangeleverd)

Boekenweek in de bibliotheek

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Het thema van de Boekenweek (23 tot en met 31 maart) is 'De moeder de vrouw'. De Boekenweek viert het boek, en dit jaar worden in het bijzonder boeken over het moederschap gevierd. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma samengesteld over dit thema.

Auteur Hans Visser en Wieteke van Dort komen woensdag 27 maart naar de bibliotheek in Heerhugowaard. Zij vertellen over het leven van de Nederlands-Indische familie Van Dort zoals beschreven in het boek 'Kind van twee culturen'. Ook zingt Wieteke een aantal liedjes uit haar repertoire, dat haar nog beroemder maakte door haar creatie Tante Lien. Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral een 'kind van twee culturen'. Dankzij haar creatie van de Indische Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland. Hans Visser was kunstredacteur bij onder meer het Noordhollandsch Dagblad en de regionale dagbladen aangesloten bij de GPD. Het optreden start om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 6,- (bibliotheekleden € 5,-).

Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. Betaling per pin. Het complete overzicht met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen is te vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Nog geen lid? Wie tijdens de Boekenweek lid wordt van de bibliotheek betaalt geen inschrijfkosten. Een bibliotheekabonnement is er al vanaf € 4,50 per maand.

Meer berichten