Expositie Frans van den Kroonenberg in Kunstkerk

Cultuur
Werk van Frans van den Kroonenberg.
Werk van Frans van den Kroonenberg. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De schilderijen van Frans van den Kroonenberg stonden een hele tijd in de collectie, nu worden ze geëxposeerd in de Kunstkerk. Frans van den Kroonenberg begon zijn carrière als schilder toen hij thuis kwam te zitten met een burn-out. Hij nam les bij plaatselijke kunstenaars en kwam in aanraking met aquarel, bloemen en stillevens. Later schilderde hij bij voorkeur grote vlakken.

Als je voor een van de schilderijen staat van Van den Kroonenberg en je neemt even de tijd, dan zie je dat ook de achtergrond meedoet in de compositie. Hij gebruikte allerlei materialen in zijn schilderijen zoals cement. Frans beschilderde van alles. Zo maakte hij een schilderij op een koelkastdeur. Niet alleen gebruikte hij verschillende technieken maar na 1997 ging hij ook over op olieverf. Toen werden de schilderijen lichter van kleur zoals oker en rood. Frans van de Kroonenberg is onlangs overleden. Zijn schilderijen zijn te zien in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53.

Korting

Bij aankoop van een schilderij van Frans van den Kroonenberg, krijgt men gedurende de expositie vijftien procent korting. Dit geldt ook voor al het werk van hem dat de Kunstkerk in voorraad heeft. Kijk op www.kunstkerkheerhugowaard.nl onder kunstenaars voor al het werk van Frans Kroonenberg.